Home » Polsk supercup: Jan-Krzysztof Duda – Radosław Wojtaszek. TV-sending og nettstrøm

Polsk supercup: Jan-Krzysztof Duda – Radosław Wojtaszek. TV-sending og nettstrøm

by Thure Lindhardt

Sjakkfans over hele verden vekker appetitten til VM-spillet som starter fredag, der norske Magnus Carlsen skal forsvare tittelen for fjerde gang på rad, denne gangen i en 14-kampers duell med russiske Jan Niepomniaszczi.

Fansen av King’s Game på Vistula lørdag morgen vil være henrykte over endagskampen mellom de beste polske spillerne i denne disiplinen. Fra kl. 10 konkurrerer spillerne i to økter i hurtig- og blitzsjakk, inkludert: ett parti med en hastighet på 10 minutter pluss 5 sekunder, to med en hastighet på 5 + 3 og tre med en hastighet på 3 + 2. I arrangementet av uavgjort, oppstår den såkalte Armageddon .

– Ideen oppsto ut fra et ønske om å popularisere kongespillet. Det har aldri vært et slikt spill i polsk sjakk, og vi har for tiden to utmerkede spillere som er på topp 40 på verdensrankingen. Dette er en god mulighet til å spille et slikt spill. Det viktigste er å popularisere sjakk, spesielt siden Telewizja Polsat har sagt ja til å sende spillet direkte – sa PAP Dariusz Roubo, president for sjakkavdelingen til KS Gwiazda Bydgoszcz.

Regelverket godkjent av PZSzach fastsetter at den nåværende nasjonale mesteren og deltakeren med høyest FIDE-rating vises i Supercupen, som skal finne sted årlig. Jan-Krzysztof Duda (MKS MOS Wieliczka) er 14. på verdensrankingen i november (2756), den nåværende polske mesteren Radosław Wojtaszek (KS Gwiazda Bydgoszcz) er 38. (2700).

Begge kom nylig tilbake fra lag-EM til slovenske Terme Catez, hvor de og lagkameratene oppnådde sin første pallplass noensinne, en bronsemedalje i en åpen turnering. Individuelt scoret Duda det andre resultatet på det første brettet – 5,5 poeng fra 8 kamper og Wojtaszek på det andre brettet 4,5 av 8.

Den 23 år gamle Duda, som vant verdenscuppen i Sotsji i august, var den første polakken som tok seg til kandidatturneringen, og er nasjonal mester i 2018. Wojtaszek, elleve år eldre, vant gull fire ganger i det polske mesterskapet ( 2005, 2014, 2016, 2021).

Premiepotten til lørdagsspillet, organisert i regi av minister Łukasz Schreiber, er på 20 000 zloty, hvorav 12 000 zloty. får vinneren og åtte er taperne.

Hoveddommer er Andrzej Filipowicz, som dømte blant annet Garri Kasparovs VM-kamper med Vladimir Kramnik (2000) og Magnus Carlsen med Viswanathan Anand (2014).

Sending av spillet Duda – Wojtaszek i Polsat Sport og Polsat Box Go. Starter kl 09:50.

MC, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment