Home » Polske håndballspillere vant nyttårsturneringen

Polske håndballspillere vant nyttårsturneringen

by Erlend Loe

«Bare fordi vi vinner disse kampene betyr ikke det at vi gjør det perfekt. Vi gjør fortsatt mange feil og vi jobber med dem, for vi har definitivt ikke råd til det i åpningskampen i VM mot Frankrike – sa den andre treneren til det polske landslaget Bartosz Jurecki før kampen. Kampen mot Belgia skulle bli den vanskeligste av alle Biało-Czerwoni spilte i Katowice denne uken, da belgierne, i likhet med polakkene, beseiret de to andre rivalene, Marokko og Iran.

Trener Patryk Rombels lag, ledet av Szymon Sicko, fikk en strålende start på denne kampen, for etter fire minutter var stillingen 4:1 og Sicko hadde tre mål under beltet. Belgierne hadde store problemer med å overliste det polske forsvaret. Det er nok å si at i det 20. minutt scoret de bare tre mål, og Biało-Czerwoni, perfekt guidet rundt på banen av Piotr Jędraszczyk, scoret ti.

Belgienes trener, Yerime Sylla, prøvde imidlertid å endre dette bildet av spillet ved å endre taktikk kraftig. Dette ga resultater, ettersom konkurrenten mellom det 20. og 23. minutt scoret tre mål, deretter tre til, og til pause hadde Romblas lag vunnet bare 12-9. Bare fordi det i to tredjedeler av denne perioden virket som om skjebnen til møtet skulle avgjøres etter første omgang.

Du må imidlertid innrømme at polakkene ikke tok ledelsen før pause eller i ti minutter av andre omgang, men de var ikke nervøse. Belgierne prøvde å tette luken, men falt aldri under tremålsfordelen til polakkene. En annen ting er at de i noen perfekte situasjoner bommet, noe som hjalp vertene. Polakkene ble imidlertid plaget av den forferdelige effektiviteten i straffesparkkonkurransen, fordi den belgiske målvakten, den mest kjente spilleren til dette landslaget, Jef Lettens, stoppet ballen fire ganger etter at den hvit-røde sparket fra sju meter.

Men etter hvert som slutten nærmet seg, økte ledelsen til verdenscupvertene, takket være at de hvit-røde helt sikkert vil tilbringe de siste dagene før starten av denne viktigste begivenheten i godt humør. Innbyttere som Bartłomiej Bis og Maciej Pilitowski viste en veldig god side. Trener Patryk Rombel kunne derfor se på alle kandidatene kort tid før kunngjøringen av beslutningen om å utrope verdensmesterskapet. Alle unntatt Michał Olejniczak, som pådro seg en skade i torsdagens kamp mot det marokkanske laget. Alt tyder imidlertid på at skaden ikke er alvorlig.

Nyttårsturneringen var ikke bare den siste testen for polske håndballspillere før VM, men også for Spodek i Katowice, hvor det skal spilles 21 VM-kamper. Tre av dem skal spilles i innledende kamper i gruppe B – 11. januar mot Frankrike, tre dager senere mot Slovenia og 16. januar mot Saudi-Arabia. I tillegg til gruppe B spiller også lag fra gruppe E – Tyskland, Qatar, Serbia og Algerie – i innledende runde av verdenscupen i Spodek. Det er også her hovedrundekampene vil finne sted, der de tre beste lagene i gruppe E skal spille mot de tre beste lagene i gruppe F (Norge, Nord-Makedonia, Argentina og Nederland).

Polen – Belgia 29:18 (12:9)

Polen: Mateusz Kornecki, Jakub Skrzyniarz – Michał Daszek, Piotr Jędraszczyk 3, Szymon Sićko 6, Arkadiusz Moryto 3, Maciej Gębala 1, Przemysław Krajewski 4, Tomasz Gębala, Patryk Walczakie 2., Patryk Walczakie 2. 3, Piotr Chrapkowski, Damian Przytula, Krzysztof Komarzewski 2, Dawid Dawydzik

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment