Home » Polske idrettsutøvere på andreplass etter den andre DME-dagen

Polske idrettsutøvere på andreplass etter den andre DME-dagen

by Catherine Monroe

I tillegg vant de polske sprinterne Marika Popowicz-Drapała, Monika Romaszko, Magdalena Stefanowicz og Ewa Swoboda sølv på 4x100m stafett.

Polakkene starter i førstedivisjon og forsvarer titlene som ble vunnet i 2021 og 2019. Etter to dager med kamp samlet den hvit-røde 258,5 poeng. Italia er i ledelsen med 294 poeng, Tyskland ligger på tredjeplass med 256,5 poeng. Etter diskvalifiseringen av herrenes 4x100m stafett har britene 243,5 poeng og har falt til fjerdeplass.

Skrzyszowska la ut sesongens beste resultat på 100 meter hekk – 12,77. Andre ble Nadine Visser fra Nederland (12,81), tredje ble Laeticia Bapte fra Frankrike (12,82). Sveits representant – Ditaji Kambundji – ble diskvalifisert for en tjuvstart.

– Jeg er fornøyd med 16 poeng til laget og sesongens beste resultat. Sveitsernes falske start distraherte meg litt. Jeg måtte kjøle meg ned igjen, roe meg ned i begynnelsen. Den første delen av distansen var grei, så visste jeg at jeg kunne ta mine rivaler, og det gjorde jeg. Etter å ha krysset målstreken var jeg riktignok usikker på om jeg var først. Jeg vant og det er det som teller mest i dag – sa Skrzyszowska.

Interessant nok fullførte den belgiske kulestøteren Jolien Maliga Boumkwo 100 meter hekk. Hun kjempet for et poeng og tok to da Sveits gikk uten poeng på grunn av en tjuvstart fra Kambundja.

I beste forsøk sendte Nowicki hammeren til 79,61 m. Andreplassen i konkurransen gikk til norske Thomas Mardal (76,50), tredje til greske Michail Anastasakis (74,12).

– Følelsen av giret er litt dårlig, men det skjer. Det viktigste er poengsummen til laget. Resultatet var sekundært, men det var deilig å kaste noe foran vårt eget publikum – sa hammerkasteren.

Gullmedaljen på 4x100m stafett ble vunnet av de nederlandske kvinnene, som oppnådde det beste resultatet i Europa i år med 42,61. De polske kvinnene kom i mål 42,97 ganger. Spanjolene ble nummer tre – 43,13.

«Vi følte en belastning på skuldrene våre, at vi spiller for laget og at hvert poeng er gull verdt.» Vi bidro mye til resultatet. Vi er glade for at vi er blant de beste – sa Popowicz-Drapała.

– Vi er glade for at vi tok medalje, vi klarte å bryte 43-sekundersmerket, det er et stort pluss foran verdenscupen som arrangeres i august. Det var litt oppvarming, sa Stefanowicz.

– Det var vårt første stafettløp. Jeg er glad det ble veldig bra. Jeg hadde ikke forventet en slik tid ved første start – sa Swoboda.

Mateusz Siuda, Przemysław Słowikowski, Łukasz Żok og Dominik Kopeć løp 4x100m stafett på tiden 38,94 for å bli nummer seks. Tyskland vant – 38.34.

Tredje i diskoskastet ble Robert Urbanek med en poengsum på 61,97. Den polske representanten ble forbigått av Sveriges Daniel Stahl (67.25) og Tysklands Henrik Janssen (64.09). Urbanek scoret 14 poeng for laget, men vant ikke European Games-medaljen, fordi tidligere spillere fra andredivisjon hadde bedre resultater.

– Det første kastet var trygt. Bestå. Men så kom jeg ikke opp i fart så raskt fordi jeg endte på under 62 meter og jeg føler at jeg lett kunne ha nådd 64,5 meter. Synd, for kanskje jeg kunne hoppet over det tyske. Stål er notorisk utenfor rekkevidde. Men jeg tror jeg spilte min rolle med poengene mine.

Krzysztof Hołub endte under 50 sekunder på 400m hekk for første gang i karrieren, og satte en personlig rekord på 49,97. Han ble rangert som syvende og scoret 10 poeng for Polen.

16 lag konkurrerer i den høyeste DME-divisjonen. Vinneren av hvert av de 37 arrangementene mottar 16 poeng for laget sitt, den siste deltakeren ett poeng. Polakkenes rivaler i Chorzów er: Belgia, Tsjekkia, Finland, Frankrike, Hellas, Spania, Nederland, Tyskland, Norge, Portugal, Sveits, Sverige, Tyrkia, Storbritannia og Italia.

Polakker vant individuelt fem medaljer ved de europeiske lekene: tre gull og to sølv. Fredag ​​ble Natalia Kaczmarek nummer to på 400m og Ewa Swoboda var best på 100m. Konkurransen av utøvere i Chorzów varer til søndag. Finalen er 4×400 meter blandet stafett.

MC, PAP

You may also like

Leave a Comment