Home » Polske skøyteløpere starter i Calgary

Polske skøyteløpere starter i Calgary

by Erlend Loe

I novemberkonkurransene i cupserien presenterte de hvit-røde seg fra en god side flere ganger. Andżelika Wójcik, Piotr Michalski, Marek Kania og Karolina Bosiek endte blant de ti beste i Stavanger og Heerenveen 500 og 1000 meter. Dame- og herrelaget gjorde det også bra i Norge, men foreløpig er det kun damelaget som er i nærheten av å kvalifisere seg til verdensmesterskapet i Heerenveen (2.-5. mars 2023).

SE OGSÅ: Natalia Maliszewska og selskapet skal kjempe i Almaty ved verdensmesterskapet på kortbane

– Vi var litt uheldige. Fire diskvalifikasjoner ble avsagt mot oss, hvorav to ble bestridt. Det er synd, spesielt for herrelaget, for kvalifiseringen til verdenscupen ville vært innen rekkevidde. I tillegg ble det oppnådd flere verdifulle resultater. Szymon Palka og Magdalena Czyszczoń gjorde det bra på distansene 5000 og 3000 meter. I Nederland var resultatene dårligere enn i Norge, men det var mer på grunn av akkumulering av antall starter, det var vår fjerde helg på rad i konkurransen – forklarer Paweł Abratkiewicz, trener for skøytelandslaget.

De hvit-røde dro utenlands i nesten samme lagoppstilling som i premierehelgene til verdenscupen i Europa. I Canada vil vi ikke bare se Gawel Oficjalski. På den andre siden kommer alle de beste polske skøyteløperne som ønsker å kjempe om høye plasseringer.

«Calgary har en av de raskeste kretsene i verden, og jeg håper førerne gjør det bedre enn de har gjort så langt. Plasseringer i verdenscupen kvalifiserer oss til verdenscupen, det er ikke rom for feil. Herrelaget kommer nok ikke lenger fra poengrangeringen, så i Canada må man stramme inn og få bonustiden. Jeg er roligere for damelaget, spesielt etter det de viste i Stavanger. Jeg ser ikke for meg noen endringer i noen av lagoppstillingene. Nå er ikke tiden for eksperimenter, tiden kan komme ved neste verdenscupkonkurranser – sier Abratkiewicz.

Marek Kania, som startet verdenscupen nesten umiddelbart etter å ha deltatt i rulleskøyte-VM i Argentina, forventer en formforbedring og bedre resultater enn i fjor.

– Før den første konkurransen i Stavanger følte jeg meg veldig usikker. Med avgjørelsen om å starte i Sør-Amerika var jeg nesten sikker på at jeg skulle rykke ned til gruppe B i verdenscuppen, spesielt siden jeg kun hadde to treninger på is etter en måneds pause. For å være ærlig var den trettende plassen en overraskelse selv for meg – forklarer Legia Warszawa-skøyteløperen.

Sist sesong tok Kania en høy sjuendeplass på den samlede verdenscuprankingen på sin kronedistanse på 500 meter.

«Jeg håper jeg ikke har fått det siste ordet ennå, og det vi har oppnådd så langt er bare begynnelsen på noe større. Nå konsentrerer jeg meg om å komme tilbake i toppform. Det skal bli bedre fra start til slutt. Jeg håper at jeg senest i begynnelsen av neste år vil være i stand til å bygge opp en optimal disposisjon – legger den 23 år gamle sprinteren til. Startene til polske representanter ved verdensmesterskapet støttes av sponsoren for polsk skøytesport, PGE Polska Grupa Energetyczna SA

Månedens første tredagers verdensmesterskap begynner fredag ​​9. desember i Calgary.

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment