Home » Polske sprintere vant bronsemedaljen i EM. «Det er et fantastisk øyeblikk»

Polske sprintere vant bronsemedaljen i EM. «Det er et fantastisk øyeblikk»

by Erlend Loe

Polakkene red sammen med nordmennene sist. Til slutt havnet Piotr Michalski mindre enn sekundet bak Haarvard Lorentzen, men det var nok til tredjeplassen. Nederlenderne vant foran de norske.

Se også: Europamesterskap i hurtigløp: polakkenes bronsemedalje i lagløpet

– Drømmene mine reflekterte ikke det som skjer nå. Du vet, jeg drømte om å kvalifisere meg til OL, men jeg tenkte at hvis jeg kommer inn på landslaget nå, vil jeg kanskje gå til OL om fire år. Og nå er jeg kvalifisert for Beijing, jeg var også på pallen i verdenscupkonkurransen og har nå bronsemedalje i EM. Dette er et fantastisk øyeblikk for meg – sa Marek Kania, som inntil nylig var dedikert til rulleskøyter, ikke skøyter.

– For to år siden dro jeg og søsknene mine til Italia og gikk glipp av en hel sesong med skøyter. Da vi kom tilbake ville jeg gjøre ferdig hjulene. Så overtalte trener Bartosz Pisarek meg til å ta på meg skøyter. Jeg konkurrerte i det polske mesterskapet og alt har endret seg siden den gang – la Kania til.

Det polske laget ventet også med store forhåpninger til 500 meter sprintkonkurransen. Andżelika Wójcik var nærme medaljen og ble nummer fire.

– Det at jeg ikke er på pallen får meg ikke til å bryte sammen, eller vil jeg lure på hva som gikk galt? Jeg vet og vet at det fortsatt må fikses. Jeg har kommet langt denne sesongen når jeg ser på resultatene og tidene jeg har hatt i verdenscupkonkurranser eller nå i EM. Formen min er stabil og det skal være en fornøyelse fordi det er et utgangspunkt for å jobbe med små detaljer – sa Wójcik, som vant verdenscuppen i Salt Lake City i år og slo den polske rekorden.

Enda mer misfornøyd med prestasjonen var Kaja Ziomek, som ble nummer åtte i sprintkonkurransen.

– Dette er definitivt ikke mitt drømmeløp og dette løpet var definitivt ikke mitt drømmeløp. Vi forberedte oss ikke på denne begivenheten fordi vi forbereder oss til OL i Beijing og alt er underordnet det. Jeg visste at i min nåværende form var jeg ikke klar for å få utrolige resultater her. Det er kjent at dette er EM, men vi har fokus på hva som skal skje om en måned og det er hovedmålet vårt – kommenterte Ziomek.

Karolina Bosiek ble nummer niende i 500 meter-konkurransen. Olga Kaczmarek, som hadde kommet til Nederland i siste liten for å erstatte den karantenesatte Natalia Czerwonka, dukket også opp på Thialf-ruten lørdag. Den polske kvinnen tok attendeplass i konkurransen over distansen på femten hundre meter.

De hvit-røde understreker at selv om EM skal holdes i Heerenveen, er deres forberedelser utelukkende rettet mot lekene. – Nå har vi trent litt hardere. Vi kommer ikke tilbake til Polen fra EM ennå, men vi skal på treningsleiren i Inzell. Der vil vi hovedsakelig fokusere på fartselementer og forbedre åpningstidene mine. Jeg føler at jeg mangler farten for nå var fokuset vårt på hard trening. Vi er en måned gamle og jeg tror vi skal gjøre det vi må – sa Ziomek.

– Det er absolutt arbeid å gjøre. For meg virker det som om alt går bra og vi trener på festivalis i Inzell, vil denne formen definitivt utvikle seg videre. Du kan fokusere på det du trenger å gjøre og ta det til Beijing – la Wójcik til.

Søndag er siste dag av EM i Heerenveen. Kampen starter klokken 14 og programmet inkluderer masseløp for kvinner og menn samt konkurranser over 1000 meter for kvinner og 1500 og 500 meter for menn. På den siste distansen skal han kjempe mot blant andre Marek Kania.

– Jeg vil at det skal være teknisk bra, bare fornøyd med det, og et slikt mål for i morgen kan være håpet om at jeg ikke skal tjuvstarte, for det har vært mye av det i det siste. Jeg ville elske å slutte å gjøre de falske startene fordi det er litt stressende – sa Kania.

EM i Heerenveen, dag 2 – resultater:

Fru

500 meter

1. Femke Kok (Nederland) 37.325
2. Angelina Golikova (Russland) 37.433
3. Daria Kachanova (Russland) 37.583
4. Andżelika Wójcik (Polen) 37.695
8. Kaja Ziomek (Polen) 38.326
9. Karolina Bosiek (Polen) 38.485

1500 meter

1. Antoinette de Jong (Holandia) 1: 53.811
2. Ireen Wüst (Holandia) 1: 54.082
3. Francesca Lollobrigida (Italia) 1: 54.505
18. Olga Kaczmarek (Polen) 2: 03.204

Menn

5000 meter

1. Patrick Roest (Nederland) 6: 11.545
2. Jorrit Bergsma (Nederland) 6: 13.474
3. Hallgeir Engebråten (Norge) 6: 13.675

Lagsprint

1. Nederland 1: 19.712
2. Norge 1: 19.830
3. Polen (Marek Kania, Damian Żurek, Piotr Michalski) 1: 20.541

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment