Home » Praggnanandhaa fra Chennai slår ut verdensmester i sjakk Magnus Carlsen

Praggnanandhaa fra Chennai slår ut verdensmester i sjakk Magnus Carlsen

by Peter Østbye

Verdensmester Magnus Carlsen ble slått av den 16 år gamle stormesteren Praggnanandhaa fra Tamil Nadu i den åttende runden av Airthings Masters, en fartsfylt sjakkkonkurranse på nett.

Airthings Masters Chess Tournaments med internasjonale sjakkspillere foregår for tiden online. Praggnanandhaa, 16, fra Chennai, stormesteren i India, deltok også i turneringen.

Praggnanandhaa, som vant kampen mot armenske Levon Aronian i Airthings-serien, spilte 2 kamper mens andre kamper endte med tap. I denne situasjonen møtte Praggnanandhaa femdobbelt verdensmester i sjakk Magnus Carlsen fra Norge. 16-åringen spilte i kampen med svarte steiner. På trekk 39 av kampen led Magnus Carlsen et tap. Nederlaget til den femdobbelte verdensmesteren mot en 16 år gammel gutt fra Chennai vakte internasjonal sensasjon. Tidligere ble Magnus Carlsen slått av Indias Viswanathan Anand og Pentala Harikrishna.

I mellomtiden har mange begynt å sende sine ønsker til 16 år gamle Praggnanandhaa, en stormester fra Chennai. Den 21. februar gratulerte den legendariske cricketspilleren Sachin Tendulkar Praggnanandhaa med å ha beseiret verdensmesteren Magnus Carlsen på Airthings Masters.

Tendulkar tok til Twitter og sa: «For en fantastisk følelse det må være for Pragg.» Alt dette som 16-åring og etter å ha slått den erfarne og dekorerte Magnus Carlsen, og med svart på det, er det magi! De beste ønsker for en lang og vellykket sjakkkarriere. Du har gjort India stolt! tvitret han.

Som den indiske cricketspilleren Ashwin Ravichandran tvitret: «For en bragd av Praggnanandhaa å slå Magnus Carlsen. En prestasjon hele landet er stolt av #Praggnanandhaa».

Tamilisai Soundararajan, guvernør i Telangana og løytnantguvernør i Pondicherry, tvitret: «Gratulerer til den unge indiske stormesteren R Praggnanandhaa – 16, fra Chennai i Tamil Nadu med en oppsiktsvekkende seier over verdensmesteren i sjakk Magnus Carlsen på Airthings Masters Online Chess Tournament. Dette er en tid for stolthet og feiring for landet vårt, tvitret hun.

Finn de siste samlingsnyhetene, siste nyhetene og liveoppdateringene her.

You may also like

Leave a Comment