Home » Pragiedruliai husmannsplassprosjekt – AINA – ble presentert

Pragiedruliai husmannsplassprosjekt – AINA – ble presentert

by Thure Lindhardt

Presentasjonen av prosjektet «Unifying Creativity Center – Pragiedrulių sodyba» finansiert av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet og det norske finansieringsmekanismen-investeringsfondet-finansieringsmekanismeprogrammet «Kultur» fant sted fredag.

«Befolkningen i Panevėžys er fornøyd med den fornyede byen, inkludert de restaurerte stedene. En av dem er gården til J. Cherkess-Besparnis. Vi vet alle at det ikke handler om vakre bygninger, men integrerende aktiviteter som gjør den levedyktig jeg er. fornøyd med det sterke prosjektteamet, takker jeg henne for arbeidet hun starter i dag. Sammen med deg og Panevėžys er jeg glad for finansieringen av dette prosjektet. Det er gledelig at vi i dag har muligheten til å gjennomføre de planlagte aktivitetene Vi håper at om to eller noen år vil innbyggerne og gjestene på Panevėžys bli invitert til det nye kreative senteret, sa ordfører Ryti Račkauskas.

Under arrangementet presenterte foredragsholderen Žemartas Budrys en rapport om temaet den kreative plasseringen. Det var også en paneldiskusjon deltatt av Dr. Martynas Mažvydas, koordinator for utviklingsaktiviteter for kulturundervisning. Ingrida Veliūtė, Evelina Šimkūtė, en representant for Kultūros dirbtuvė, deltok også av Vilius Vaitekūnas, prosjektleder i Aleknaičiai kommune, Asta Čeponienė, leder for kultur- og kunstavdelingen i Panevėžys kommune, Panevėžys kommune, og Panevėžys kommune, Panevėžys kommune, og Panevėžys kommune, og Panevėžys kommune, og Panevėžys kommune.

Under gjennomføringen av prosjektet er det planlagt å installere et glasstilbygg på 350 kvadratmeter. m utstillinger, kreative aktiviteter, konferanser, rekreasjon, hygiene etc. Rom som rydder opp i miljøet, skaper en økologisk hage. Det planlegges etablering av moderne teater-, musikk- og kunststudierom. De vil inkludere lokalsamfunn og samfunnsaktiviteter som vil oppmuntre og utvikle menneskelig entreprenørskap og praktiske ferdigheter.

Det er planlagt å sette opp en kunstnerbolig der ikke bare litauiske, men også utenlandske kunstrepresentanter kan delta. I løpet av året kunne 6 kunstnere få plass, her kunne de ta del i samfunnsaktiviteter, bli kjent med skaperne av Panevėžys, gjennomføre kreative prosesser, organisere opplæringskurs. Samfunnet planlegger å involvere kulturpartnere, næringslivsrepresentanter, medlemmer av lokalsamfunnet og en partner fra utlandet i fellesaktivitetene for å dele deres beste praksis. Målet vil være å fremme sysselsetting og fellesskapsfølelse blant befolkningen for å drive samfunnsansvarlig økonomisk virksomhet.

Kommunikasjonsavdelingen

You may also like

Leave a Comment