Home » Premier League: Liverpool og Chelsea opprørte

Premier League: Liverpool og Chelsea opprørte

by Erlend Loe

Liverpool har vært ubeseiret på hjemmebane siden 7. mars 2021 da Fulham tapte London 1-0. Det var vanskelig å forvente at rekken skulle bli brutt på 14. kampdag, da Leeds er et lag som var på nedrykkssonen før denne helgen.

Fire minutter ut i kampen spilte hjemmelagets forsvarer Joe Gomez en stygg pasning til Brasil-keeper Alisson, mens spanjolen Rodrigo Moreno tok ballen og førte gjestene foran. Det ble imidlertid uavgjort allerede i den 14., fordi egypteren Mohamed Salah traff nettet.

Liverpool holdt ballen lenger og skapte flere sjanser, men ledelsen var ikke overveldende. I tillegg reddet Alisson laget sitt flere ganger, og en gang traff gjestene tverrliggeren.

Heltene viste seg imidlertid å være franske Illan Meslier i mål og den 20 år gamle nederlenderen Crysencio Summerville, som satte sluttresultatet i det 89. minutt. Mateusz Klich var Leeds reservelag.

De røde har 16 poeng etter 12 kamper og ligger på niendeplass. Leeds brøt ut av nedrykkssonen og rykket opp til 15. plass med 12 «poeng».

På toppen av tabellen – i hvert fall frem til søndag – er de forsvarende mesterne Manchester City med 29 poeng, som slo Leicester City 1-0 i den første kampen lørdag. Belgias Kevin De Bruyne scoret vinnermålet i det 49. minutt da han satte et frispark rett i nettet.

Erling Haaland, Premier Leagues toppscorer denne sesongen, var fraværende. Nordmannen gikk glipp av en seriekamp på grunn av skade for første gang siden han kom til Manchester fra Borussia Dortmund i sommer.

The Citizens er et poeng foran Arsenal London. Spania-manager Mikel Artetas spillere møter nysigneringen Nottingham Forest hjemme søndag.

Tottenham Hotspur ligger på tredjeplass med 26 poeng. «Koguty» tapte 2-0 for AFC Bournemouth på lørdag, men vant til slutt 3-2 for å ta hele settet med poeng etter to påfølgende tap.

Brighton & Hove Albion fotballspillere og supportere har spesielle grunner til å være glade. Ved sesongstart var Graham Potter manager for «Mew», som begynte i Chelsea 9. september. I duellen mellom de to lagene på lørdag, beseiret vertene londonerne 4-1, og brøt en rekke på fem kamper uten seier.

Brighton-fansen har tydeligvis ikke tilgitt Potter ennå og sang ham refrenget kjent i Storbritannia fra tribunen: «You’re getting sacked in the morning».

«Jeg trenger ikke å be om unnskyldning til noen for noe. Jeg synes jeg gjorde en god jobb i denne klubben og skilte veier i en avslappet atmosfære, men alle har rett til en mening,» kommenterte Potter.

Dette er den første seieren for «Mew» mot Chelsea i den engelske Premier League og også den første seieren under ledelse av Potters etterfølger – italieneren Roberto De Zerbi. Brighton, hvis farger fortsatt mangler, Jakub Moder, som helbreder kneet, har 18 poeng og er åttende.

Chelseas snuble ble brukt av Newcastle United, som jevnt beseiret Aston Villa 4-0 for å sementere Premier Leagues topp fire. Hun har 24 poeng og er tre foran Chelsea på femteplass, som har spilt én kamp siden.

Matty Cash spilte for bortelaget til det 69. minutt, mens Jan Bednarek kom inn som innbytter.

Gjestemålvakt Emiliano Martinez ble slått hardt i hodet i første omgang og klarte ikke å fullføre kampen. Han er gjenganger på det argentinske landslaget som Polen møter i VM i Qatar, som starter 20. november.

Søndag, ved siden av Arsenals kamp mot Nottingham Forest, er det også kamp mellom Manchester United og West Ham United på Old Trafford, trolig med gjestekeeper Łukasz Fabiański.

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment