Home » Premier League: London Derby uavgjort

Premier League: London Derby uavgjort

by Erlend Loe

West Ham United, med Łukasz Fabiański i mål, spilte uavgjort 2-2 mot lederne Arsenal London i en derbykamp i den 31. runden av den engelske toppklassen. The Gunners er fire poeng foran Manchester City, som slo Leicester City 3-1 dagen før.

Tidligere har statistikken vist at West Ham United har vært en av Arsenals favorittrivaler. The Gunners har kun tapt to av sine 29 ligakamper med dette laget.

Kampstarten på London stadion bekreftet dette – Arsenal ledet 2-0 etter ti minutter. Fabiański ble beseiret av brasilianske Gabriel Jesus og norske Martin Odegaard.

SE OGSÅ: Revolusjon i Premier League. En slik forskrift fantes ennå ikke

I det 33. minutt scoret algerieren Said Benrahma et kontaktmål for «Młoty» fra straffemerket.

I begynnelsen av andre omgang kunne Gunners ha økt scoringen, men Bukayo Saka bommet på straffen – han bommet på målet.

I stedet for 3-1-ledelse til Arsenal ble det 2-2 etter hvert. Jarrod Bowen scoret et mål verdt et poeng for vertene, som nå ligger på 15. plass på tabellen.

Med dette resultatet blir kampen om det engelske mesterskapet mer og mer interessant. Arsenal samlet 74 poeng, fire foran de forsvarende mesterne Manchester City, men Citizens har en kamp igjen.

Dagen før slo Pep Guardiolas menn Leicester City 3-1, og scoret tre mål i det 25. minutt. Erling Haaland scoret to mål, som treneren slo ut ved pause for å hvile ham.

Den 22 år gamle nordmannen har scoret 32 ​​mål på 28 seriekamper siden han kom til City fra Borussia Dortmund denne sesongen. Tellert alle konkurranser har han scoret 14 mål på de siste seks kampene han har spilt.

I Premier League-historien (siden 1992/93) har bare to spillere scoret flere mål i løpet av en sesong. Dette ble oppnådd av Andy Cole (1993/94) og Alan Shearer (1994/95), som hver scoret 34 mål, men så var flere lag med i konkurransen og 42 kamper ble spilt. Åtte igjen før Manchester City.