Home » Premier League: vil skjebnen til tittelen avgjøres mellom de to klubbene igjen?

Premier League: vil skjebnen til tittelen avgjøres mellom de to klubbene igjen?

by Erlend Loe

I årevis i den engelske ligaen, den såkalte «Big Six», som i tillegg til de tre nevnte klubbene også inkluderer Manchester United, Chelsea London og Tottenham Hotspur.

SE OGSÅ: Klubben til Łukasz Fabiański vil betale 40 millioner euro for Amadou Onana

Fra og med sesongen 2017/18 blir dominansen til Manchester City og Liverpool imidlertid tydelig. Siden den gang har spillerne til den spanske treneren Josep Guardiola vært mestere fire ganger, de røde ledet av tyske Jürgen Klopp – én gang.

Begge klubbene forsterket troppene ytterligere denne sommeren. Byen fikk fremfor alt selskap av den 22 år gamle nordmannen Erling Haaland, som imponerte med sine prestasjoner for Borussia Dortmund. Blant andre engelskmester Kalvin Phillips fra Leeds United har også styrket seg. Totalt ble over 100 millioner pund betalt for begge.

«Vi vil ikke endre måten vi spiller på. Vi vil bruke kvaliteten til nye spillere til å integrere dem i vårt spillsystem, men vi vil ikke endre noe,» sa Guardiola.

Til gjengjeld kjøpte Liverpool Lisboa fra Benfica Lisboa, som var mindre enn ett år eldre enn uruguayanske Darwin Nunez.

Nunez og Haaland har tidligere spilt mot hverandre i Community Shield-kampen som Liverpool vant 3-1. Nordmannen spilte hele kampen men skilte seg lite ut. Uruguayaneren kom derimot på banen i det 59. minutt og fikk betydelig bedre karakterer. Han vant en straffe, og til slutt avgjorde han resultatet ved å slå hodet.

Denne holdningen fra Nunez har gjort det lettere for fansen å «svelge» Sadio Manes salg til Bayern München. Senegaleseren tilbrakte seks sesonger med Liverpool og scoret 120 mål.

«Vi kan ikke bare holde sammen, vi må gjøre endringer. Da Sadio kom til oss og sa at han drømte om en ny utfordring, aksepterte vi den fordi han fortalte oss at det var i god tid. Vi hadde tid til å reagere, og det var det vi gjorde, sa Klopp.

Fra og med sesongen 2017/18 var Manchester City og Liverpool de eneste som scoret mer enn 400 poeng i ligaen – henholdsvis 458 og 432. Chelsea London, som er tredje i denne forbindelse, scoret 349 poeng i løpet av perioden.

Chelsea, Arsenal, Tottenham og Manchester United vil se etter å få «de seks store» til å gi mening igjen og mindre og mindre av et «duopol».

Arsenal har brukt over 100 millioner pund på overganger, med to City-spillere blant nøkkelkjøpene: den brasilianske spissen Gabriel Jesus (45 millioner pund) og Ukrainas forsvarsspiller Oleksandr Zinchenko (32 millioner). En nøkkelrolle kan også spilles av den lovende 22 år gamle midtbanespilleren Fabio Vieira, som er kjøpt fra FC Porto for rundt 34 millioner pund.

Jesus og Zinczenko kjenner allerede nåværende Arsenal-manager Mikel Arteta. Spanjolen var tidligere Guardiolas assistent i Manchester City.

«Jeg har 100 prosent tro på Mikel. Vi jobbet veldig bra, han er en veldig god mann og en god trener. Han hjalp meg mye, understreket den 25 år gamle brasilianeren.

En annen Manchester City-spiller har blitt «hentet» av Chelsea London, tredje av forrige sesong. The Blues har blitt kjøpt av Raheem Sterling for over 47 millioner pund.

Londonboernes holdning denne sesongen vil være en stor ukjent, selv om fansen har mye større grunn til å være optimistiske enn så langt i år. Etter den russiske aggresjonen mot Ukraina ble det ilagt en sanksjon mot Chelseas daværende eier Roman Abramovich og klubben havnet i en økonomisk og administrativ krise. Han fikk blant annet ikke tegne kontrakter med nye spillere.

Foreløpig har klubben allerede nye amerikanske eiere, og i det minste er det roligere der. På den annen side advarte den tyske treneren Thomas Tuchel om at forrige sesongs erfaringer hadde fått noen spillere til å ville forlate, og dette steget er allerede tatt av to midtstoppere: Tysklands Antonio Rüdiger og danske Andreas Christensen. For denne posisjonen klarte londonerne å tiltrekke senegaleseren Kalidou Koulibaly fra Napoli for 33 millioner pund.

Ikke uten sjanse for i det minste topp 4 som leder til gruppespillet i Champions League, leder den italienske treneren Antonio Conte Tottenham Hotspur. Forrige sesong, under hans ledelse, var Harry Kanes samarbeid med Koreas Son Heung-Min, som ga Liverpools egyptiske Mohamed Salah som toppscorer, enestående.

Nå styrker den erfarne kroaten Ivan Perisic, hvis kontrakt med Inter Milan gikk ut i sommer, samt brasilianeren Richarlison fra Everton for 52 millioner pund og Elfenbenskysten-representanten Yves Bissouma for 26 millioner pund «Koguts» offensiv kraft. fra Brighton & Hove Albion.

Ny Manchester United-manager Erik ten Hag skal fra start prøve å bygge laget – men de røde djevlene har gjort få overganger og det er ennå ikke klart om Cristiano Ronaldo blir i klubben. Den 37 år gamle portugiseren har ett år til på kontrakt, men han kunngjorde tidligere at han ville bruke den dersom muligheten til å forlate skulle oppstå.

Denne Haag-oppgaven blir ikke lett. Forrige sesong i Premier League hadde United den laveste poengsummen i sin historie – 58, og for første gang på mer enn tre tiår hadde de ikke en positiv målrekord (57:57).

Klubben fikk i sommer selskap av forsvarerne Lisandro Martinez fra Argentina og nederlandske Tyrell Malacia, samt den danske midtbanespilleren Christian Eriksen. Uruguayanske Edinson Cavani har sluttet, og hvis Ronaldo bestemmer seg for å ta samme skritt, vil de røde djevlene sitte igjen med to spissspillere: Marcus Rashford og franske Anthony Martial. I den siste Premier League-sesongen scoret disse to…fem mål totalt.

Det er en gruppe polakker i Premier League-klubbtroppen, men få kan håpe på regelmessige opptredener. De inkluderer: Matty Cash (Aston Villa), Łukasz Fabiański (West Ham United), Jan Bednarek (Southampton), Mateusz Klich (Leeds United) og Jakub Moder (Brighton & Hove Albion), men sistnevnte har ennå ikke behandlet en alvorlig kneskade og vil mest sannsynlig ikke være tilbake i spill før vinteren.

Sesongen 2022/23 av den engelske Premier League åpner med fredagens møte mellom Crystal Palace og Arsenal. Lørdag møter de Liverpool – med nysignering Fulham London borte – samt Tottenham hjemme mot Southampton og Chelsea borte mot Everton.

Manchester City møter Fabiańskis lag – West Ham United på søndag. Vert er en klubb fra hovedstaden. Manchesters andrelag, United, møter Brighton & Hove Albion samme dag.

Yu, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment