Home » Presset på FIFA øker. Danmark og Norge slutter seg til boikott av kamper med Russland

Presset på FIFA øker. Danmark og Norge slutter seg til boikott av kamper med Russland

by Connie Nielsen

Vi står skulder ved skulder med fagforeningene som har varslet at de ikke vil spille Russland – sa lederen for det danske fotballforbundet mandag Jacob Jensen. Det gjør også det danske idrettsforbundet DIF (IOC-medlem) Jensen gikk inn for å utestenge Russland fra alle internasjonale sportsbegivenheter.

Danmarks kvinnelandslag er i samme gruppe som Russland i kvalifiseringsrunden til VM. Kampen mot russerne er berammet til september.

Derimot leder for Norges Fotballforbund Terje Svendsen skrev han på Twitter: Vi tror, ​​i likhet med Sverige, Polen og Tsjekkia at et spill med Russland nå er uaktuelt.

Det internasjonale fotballforbundet kunngjorde søndag at russernes kamper ville bli spilt på nøytral bane, uten fans, uten russisk flagg og hymne, og uten bruk av navnet «Russland». FIFA Det utelukker imidlertid ikke vesentlig strengere sanksjoner frem til og med utestengelse fra turneringen i nær fremtid dersom ikke situasjonen bedrer seg raskt.

FIFAs tidligere avgjørelser har imidlertid vært skuffet i europeisk fotball.

Den 24. mars, i Moskva, skulle polske spillere spille mot Russland i semifinalen i sluttspillet for opprykk til VM. PZPN Allerede lørdag annonserte han, i likhet med polske fotballspillere, at det hvit-røde laget – i forbindelse med det russiske angrepet på Ukraina – ikke ønsket å spille. «Sborna».

Søndag opprettholdt det polske forbundet sitt faste standpunkt. Og like før midnatt president PZPN Cæsar Kulesza informert om videre skritt.

På grunn av den skandaløse avgjørelsen til FIFA PZPN han sendte et brev til alle foreninger i Europa. Vi presenterte vårt standpunkt og oppfordret dem til å stå sammen med oss. For bare sammen er vi sterke. Ingen mildhet for russisk aggresjon mot Ukraina! – skrev lederen av det polske fotballforbundet på Twitter.

Også tsjekkerne og svenskene holdt fast ved sin kampboikott mot russerne søndag kveld. Lagene i disse landene spiller i den andre semifinalen i sluttspillet. Vinneren hans spilte mot den beste av de to, Russland – Polen i det avgjørende spillet om opprykk til VM i Qatar.

I mellomtiden FIFA Hun har tidligere understreket at hun var i kontakt med foreningene i Polen, Tsjekkia og Sverige.

På grunn av det kommende sluttspillet (…), har FIFA notert seg standpunktene som er uttrykt på sosiale medier av fotballforbundet i Polen, Tsjekkias fotballforbund og det svenske fotballforbundet og har allerede gått i dialog med alle disse assosiasjonene. FIFA vil holde tett kontakt for å finne passende og akseptable løsninger sammen – la til.

Andre forbund hadde tidligere sluttet seg til boikotten av lekene med russerne, inkludert engelske og albanske. I landslaget til Albania er det blant annet for spill med Russland i den nye utgaven UEFA Nations League.

You may also like

Leave a Comment