Home » Prinsesse Stella av Sverige er nå 10 år gammel. Idolet hennes er Pippi

Prinsesse Stella av Sverige er nå 10 år gammel. Idolet hennes er Pippi

by Catherine Monroe

  • Stella Sylwia Ewa Maria ble født i Solno 23. februar 2012 klokken 04:26 som det første barnet til prinsesse Victoria, arving til den svenske tronen.
  • I mai 2014 besøkte hun provinsen Östergötland, hvorav hun er hertuginne. Foreldrene hennes åpnet da en eventyrvei
  • Han har studert ved privatskolen Campus Manilla i Stockholm i tre år
  • Du kan finne flere slike historier på Onet-hjemmesiden

Fødselen hennes ble feiret med 21 kanonkuler foran det kongelige slott i Stockholm. Ikke bare den svenske kongefamilien var glad, men også folket i landet. Stella Sylwia Ewa Maria Bernadotte – Datter av prinsesse Victoria og hennes ektemann, prins Daniel – for tiden nummer to i rekken til tronen Sverige, den første tilhører moren hennes.

Vi anbefaler: Kongen av Sverige fratok sine barnebarn hofftilhørighet

Idolet til den fremtidige dronningen av Sverige er… Pippi Langstrømpe

Hun ble født 23. februar 2012 klokken 04:26 ved Karolinska sykehuset i Solna. Hun veide 3,28 kg og var 51 cm høy. Ved middagstid ble fødselen hennes feiret med 21 kanonsalver, og dagen etter ble Karl XVI. Gustav kunngjorde at hans barnebarn Stella Sylwia Ewa Maria og ville motta tittelen hertuginne av Östergötland.

Tre måneder senere ble prinsesse Stella døpt i det kongelige kapellet i Stockholm. Seremonien ble ledet av erkebiskop Anders Wejryd og dåpsvannet kom fra en kilde på Østersjøøya Olandia. Jentas faddere var: hennes onkel prins Charles Filip (bror til prinsesse Victoria), tante Anna Westling Soederstroem (søster til prins Daniel), Maria, prinsesse av Danmark, prins Haakon av Norge og prins av Nederland (nå kong) Wilhelm Alexander. På denne dagen, kong Karl XVI. Gustav tildelte sitt barnebarn Serafimerordenen.

Tallrike representanter for europeiske monarkier og de viktigste svenske politikerne kom til Stockholm for dåpsseremonien, det var ikke bare aktivister fra Vänsterpartiet som er mot monarkiet.

I stedet for gaver ba prinsesse Victoria om donasjoner til en stiftelse dedikert til å «fremme helse og forhindre ekskludering blant barn og unge i Sverige». Etter seremonien ble det avfyrt 21 kanonkuler fra øya Skeppsholmen. En ny kake, den rosa Stella-kaken, har dukket opp i mange svenske konditorier.

Resten av artikkelen er under videoen:

17. mai 2014 besøkte prinsesse Stella og hennes foreldre provinsen Östergötland, som hun er skytshelgen for. Et av poengene med besøket var åpningen av en eventyrsti. Den ligger i Tåkernsee naturreservat, er 700 m lang, langs den er det 10 stopp med eventyrfigurer for barn. Dette er en gave til Stella i anledning dåpen. To år senere opprettet prinsesse Victoria og prins Daniel en stiftelse i datterens navn. Foreningens mål er «fremme av kulturaktiviteter» og «feiring av kunst».

Selv om prinsesse Victoria prøver å beskytte barnas privatliv, dukker det jevnlig opp informasjon om Stella og hennes yngre bror Oscar i svenske medier. Så hva er kjent om den fremtidige dronningen av Sverige? Hun studerer engelsk flittig, idolet hennes er Pippi Langstrømpe (heltinnen i romanen av Astrid Lindgren), elsker å danse (Tilsynelatende hennes far gir privattimer hele tiden) jeg Leke ute. Hun brakk beinet mens hun gikk på ski i Alpene (i januar 2017). Hvis du tror på «en venn av en venn av dronning Silvia», liker Stella … bestemorens flukt:

Prinsesse Stella har vært elev ved privatskolen Campus Manilla i Stockholm siden 2018. Jenta vises oftere og oftere i offentligheten. Han vet allerede at han vil sitte på den svenske tronen i fremtiden og forbereder seg sakte på sine kongelige plikter.

Queens vil også sitte på tronene til Spania, Nederland, Belgia og Norge

Stella fra Sverige er ikke den eneste arvingen til tronen. Det er ingen mangel på fremtidige prinsesser blant europeiske kongefamilier. Vær så god:

Ingrid AlexanderDatter av Haakon, kronprins av Norge, og hans kone, prinsesse Mette-Marit, barnebarn til kong Harald V, vil være den første kvinnen som regjerer på den norske tronen fra 1412. Hun ble født 21. januar 2004 i Oslo. Han har en yngre bror, prins Sverre Magnus, og en eldre halvbror, Marius. Han forbereder seg på kongelige plikter fra … vuggen. Hun var fire måneder gammel da hun tok sin første utenlandsreise. Hun fulgte deretter foreldrene på besøket deres til Island. I 2016 ønsket hun skipet velkommen og to år senere deltok hun på et diplomatisk besøk av prins William og prinsesse Kate til Norge.

Prinsesse Ingrid Aleksandra har gått på Uranienborg ungdomsskole siden 2019. På fritiden liker han sport, hovedsakelig surfing, kickboksing og ski. I 2020 var hun vinneren av surfemesterskapet i juniorklassen. Miljøvern er også viktig for ham. På 18-årsdagen sin ga hun sitt første intervju, der hun snakket om livet bak murene på slottet. Hun innrømmet det Hun er lykkeligst når hun går på ski i skogen og mister livvaktene sine. Hun liker ikke morgener, så noen ganger krangler hun med sine kjære:

På ferie Hun jobbet på en restaurant: hun serverte måltider og vasket til og med oppvasken. Han bruker pengene han tjener på… mat, fordi han stadig glemmer å spise lunsjen sin. Hun avslørte ikke hva hun ville gjøre etter endt utdanning:


Foto: Carlos Alvarez/Getty Images

Prinsesse Eleonore av Spania under sitt besøk i Santa Maria del Puerto de Somiedo (oktober 2021)

Kongens eldste datter Filip VI og dronning Letizia hun vil i fremtiden sitte på den spanske tronen som dronning Eleanor II. Hun blir den første kvinnelige monarken siden Isabella II (1833-1868). Prinsesse Eleanor, egentlig Leonor de Todos los Santos de Borbón y Ortiz, ble født 31. oktober 2005 i Madrid. Han har en yngre søster, Zofia.

Han har forberedt seg på sin fremtidige rolle i årevis. I mai 2014 avla hun sitt første offisielle kongebesøk til San Javier-basen i Murcia. Fire år senere – i anledning 40-årsjubileet for Grunnloven og dens 13-årsdag – holdt sin første offisielle tale ved Cervantes-instituttet i Madrid. I mars 2021 ledet hun den første offentlige seremonien, knyttet til feiringen av 30-årsjubileet til Cervantes-instituttet. En måned senere, i Cartagena, døpte hun verdens mest moderne konvensjonelle ubåt, S-81 Isaac Peral. Høsten 2021 meldte hun seg inn ved United World College of the Atlantic i Wales.

Prinsesse Eleanor kom på tredjeplass i fjorårets undersøkelse, som inkluderte hvor populært hvert enkelt medlem av den spanske kongefamilien er. Hun ble forbigått av sin far og bestemor, dronning Sophia.


Foto: Patrick van Katwijk/WireImage/Getty Images

Prinsesse Amalia av Nederland (mai 2021)

Hun ble etterfulgt av tronen til kongeriket Nederland i 2013 da bestemoren abdiserte. Dronning Beatrice. Prinsesse Amalia, eller rettere sagt Katarzyna-Amalia, Hun er den eldste av de tre døtrene til kong William-Alexander og dronning Maximus. Hun ble født 7. desember 2003 i Haag. Han bor sammen med foreldrene og yngre søstre Alexia og Ariana på Villa Eikenhorst i Wassenaar. Hun elsker ridning og hockey og har arvet lidenskapen for musikk fra moren sin – hun elsker å synge og spille piano.

I juni 2021 ble prinsesse Amalia berømt fordi hun ga avkall på appanasjen sin på grunn av tilhørighet til den nederlandske kongefamilien. Verdien er estimert til 1,6 millioner euro. Prinsesse Amalia informerte statsministeren om sin avgjørelse i et brev som forklarte dette han tar ingen apanasje før han er på kongelig tjeneste. Hennes gest ble verdsatt av nederlenderne, men det var også røster om at Amalias beslutning var knyttet til fallende støtte til monarkiet i Nederland.

Fem måneder senere, rett før tronfølgerens 18-årsdag, ble biografien hennes publisert. Amalia innrømmet i publikasjonen at hun ikke føler seg klar for å bli dronning ennå. Derfor ba hun moren om å bestemme i tilfelle faren døde uventet.

Det er verdt å vite at prinsesse Amalia Hun kombinerte utdannelsen ved en skole i Haag med en deltidsansatt servitør på en av kafeene.


Foto: Patrick van Katwijk/Getty Images/Getty Images

Prinsesse Elisabeth av Belgia (juli 2021)

Prinsesse Elizabetheller egentlig Elżbieta Teresa Maria Helena Koburg, hun har allerede tittelen hertuginne av Brabant, og siden 2013 er hun arving til tronen i Belgia – etter faren din, Kong Filip I Hun blir den første dronningen i dette landets historie.

Hun ble født 25. oktober 2001 i Brussel. Han har tre yngre søsken: Gabriel, Emmanuel og Eleonora. Hun er polyglot – snakker nederlandsk, fransk, tysk og engelsk. I oktober 2020 fullførte hun kadetttrening ved Royal Military Academy (Koninlijke Militaire School) og ble tildelt en blå beret. Ett år senere begynte studiene ved Lincoln College, Oxford, med hovedfag i historie og politikk. Kurset varer i tre år.

Den belgiske arvingen til tronen ble i lang tid forberedt på kongelige plikter av foreldrene. Hun gjorde sin første offentlige opptreden i 2011 da hun åpnet Duchess Elisabeth Children’s Hospital i Gent. I oktober 2014 holdt hun en tale (på hvilket som helst belgisk språk) til minne om første verdenskrig. Fem år senere, sammen med sin mor – dronning Matilda, deltok i det humanitære oppdraget i Kenya organisert av UNICEF. Før han er ferdig utdannet, vil han ikke ta på seg noen seriøse oppgaver.

Prinsesse Elizabeth jobber som frivillig i ideelle organisasjoner som støtter hjemløse, eldre og funksjonshemmede, hjelper barn med lærevansker. Den er perfekt for skigåing, tennis, svømming, seiling og dykking. Hun elsker fotturer og fotturer, hun liker å lage mat og liker å lese bøker. spille piano Fritiden tilbringer han med familien, spesielt søsknene.

Hun bruker jeans og joggesko hver dag, hun bruker ikke sminke, men hun ser alltid upåklagelig ut på offisielle utflukter. Hun har perfekt smak og stil. I 2020 var på listen over de best kledde prinsessene i verden. Rangeringen ble satt sammen av redaktørene for den britiske utgaven av magasinet Vogue.

Vil du dele interessante nyheter eller foreslå et emne? Kontakt oss ved å skrive en e-post til følgende adresse: plejada@redakcjaonet.pl.

Takk for at du leste artikkelen vår til slutten. Hvis du ønsker å holde deg oppdatert med stjernenes liv, vennligst besøk nettsiden vår igjen!

You may also like

Leave a Comment