Home » Prisvinnende verge, intrikate forberedelser og kontrollerte friheter, vi forteller deg om Irans første historie

Prisvinnende verge, intrikate forberedelser og kontrollerte friheter, vi forteller deg om Irans første historie

by Thure Lindhardt

Hvilken annen idrett enn håndball for kvinner og dens forlengede oppkjøring til VM kan røre oss så mye? Nesten alle av oss vil være ærlige. Men fordi det alltid er et «men», hadde vi det fortsatt mye moro sportslig, som Gégé Holtz sa etter kampen mellom Iran og Norge søndag kveld. Vel, ikke på grunn av en usannsynlig persisk seier over den doble olympiske mesteren, nei. Det ble ingen kamp: 22:3 ved pause, 41:9 ved kampslutt. Det er streiken, Jack.

Hvis håret vårt reiste seg på armene, var det spesielt da vi så den iranske keeperen Fatemeh Khalili Behfar motta spillerpokalen på slutten av kampen. 25-åringen var allerede opphavsmannen til 18 redninger i den første kampen mot Romania, tapte 39:11 og gjorde noen store redninger mot nordmennene etter å ha krøpet hele tiden.

Generelle følelser

Totalt 86 skudd på to kamper (29 % redninger). Den fortjente derfor en liten belønning for den tjenesten som ble gitt nasjonen. Fatemeh Khalili Behfar brast i gråt under seremonien. Nordmennene gråt til og med da de ba om et gruppebilde for å forevige øyeblikket.

Jeg er så glad på hennes vegne, sier Ali İhsan Tekin, treneren hennes i Tyrkia. Hun er en respektfull, rolig og pliktoppfyllende kvinne. Hun jobber mye. Selv om hun skyter 180 skudd i ett spill, er ikke det et problem fordi hun er en person som elsker jobben sin og liker å jobbe. «

En stor ære for et land som arrangerer sitt første verdensmesterskap. Dette er også første gang et iransk kvinnelandslag deltar i et verdensmesterskap, enten det er på senior-, hope- eller juniorlaget. Så la oss ikke lyve, Iran har ikke blitt en nasjon som teller i verdenshåndballen på et par år, men landet utnyttet åpningen av konkurransen til 32 lag for å finne en liten plass. , takket være en fjerdeplass i Asia Games.

«En historisk begivenhet»

Hvis noen, som Alexandra Lacrabère, på beIN Sports, er åpne for dette VM klokken 32 – «Det er ikke en veldig god reklame for håndball» – er andre, som den norske treneren, spesielt for høydepunktet Iran: «I, I I Jeg gleder meg til denne kampen, sa Thorir Hergeirsson fra den norske siden Aftenposten. Det er fantastisk for muslimske kvinner. Dette er en historisk begivenhet. «

Historie, faktisk for et utvalg som flertallet av spillerne i landet utvikler seg fra. Bare tre, inkludert den nå legendariske Fatemeh Khalili Behfar, spiller i utlandet, i Tyrkia, alle i samme klubb: Antalya Anatolian Sports Club. «Vi ble tilbudt en første iransk spiller, og jeg likte måten hun spilte på. Så jeg spurte om andre lagkamerater var interessert, og vi rekrutterte dem alle samtidig, sier Ali İhsan Tekin.

Ingen mediedekning i landet

Vi kan allerede forestille oss resten. Fatemeh Khalili Behfar rekrutterte fra Brest, hun vant Champions League, Iran fortsetter å vokse og vinner OL i Paris i 2024 foran forbløffede franskmenn. Ok, kanskje vi går litt fort. «I Iran er håndball nummer to etter fotball, bryting, volleyball og basketball. Spesielt som kvinneidrett er den svært begrenset. Der hadde de ingen forberedelser til VM, ingen treningsbane, ingen vennskapskamper, forklarer Reza Mohaddes, journalist for den uavhengige kringkasteren.
Iran International, basert i London, som dekker verdensmesterskapet i Spania.

I tillegg er mediedekning vanskelig å mobilisere da alt styres av statlige kanaler. «Statlig fjernsyn viser ikke noen spill eller dekker til og med sportsbegivenheter for kvinner,» fortsetter Mohaddes. I Iran har vi kun rett til sjeldne bilder av iranske spillere [les joueuses adverses sont censurées car non couvertes]. Den eneste måten å se bilder av dette verdensmesterskapet på er på sosiale nettverk med en proxy, ellers vil de bli blokkert. «

Overvåket av en sikkerhetsvakt

Den islamske republikken har også forbudt spillere fra å svare direkte til vår reporter. [qui ne peut pas rentrer dans son pays]fordi han jobber i en kjede av opposisjon som regimet ser. Håndballspillerne blir også overvåket og overvåket av en sikkerhetsvakt fra Idrettsdepartementet i samarbeid med General Secret Service.

«Det er gjort for å kontrollere dem, for å forby dem å snakke med visse utenlandske medier, for å forby dem å gå ut, for å feste», fortsetter Mohaddes. Så snart en idrettsutøver forlater Iran for en konkurranse, må han eller hun forlate en veldig stor kausjon for å tvinge ham til å returnere til landet og saker som judokaen Saeid Mollaei. å unngå [médaillé d’argent à Tokyo sous les couleurs mongoles]. I VM er håndballspillere i en slags boble. Det må spanske helsemyndigheter sette pris på. Forsvarerne av kvinnesaken litt mindre.

You may also like

Leave a Comment