Home » Pro-Putin stormester lover å opprette opprørsføderasjon – Reuters

Pro-Putin stormester lover å opprette opprørsføderasjon – Reuters

by Peter Østbye

Sergey Karjakin annonserte sine ambisjoner etter en seks måneders suspensjon fra FIDE

Den russiske stormesteren Sergey Karjakin har lovet å opprette en ny sjakkorganisasjon for å konkurrere med det internasjonale styringsorganet FIDE etter å ha gitt stjernen seks måneders utestengelse for hans støtte til Moskvas militærkampanje i Ukraina.

Det internasjonale sjakkforbundet kunngjorde mandag at det ville sanksjonere Karjakin – en tidligere verdensmesterkandidat – for hans offentlige støtte til Russlands president Vladimir Putin og operasjonen i Donbass og Ukraina.

Krim-fødte Karjakin hevdet da avgjørelsen var urettferdig og antydet at det var et knep å fjerne ham fra den kommende kandidatturneringen, hvor vinneren ville få en sjanse mot norske storspiller Magnus Carlsen til verdenscuppen.

Fortsett å lese

Pro-Putin sjakkstjerne utestengt

I en tale til Sputnik Radio lovet Karjakin å opprette sin egen sjakkorganisasjon for å motvirke påvirkningen fra FIDE, som ledes av en russisk president, Arkady Dvorkovich.

«Etter disse hendelsene tok jeg en bestemt beslutning om å gjøre mitt beste, sammen med mine venner, kolleger og likesinnede, for å starte en ny organisasjon som et alternativ til FIDE», sa Karjakin, 32.

«Fordi det de gjorde…Selv om de beklager senere, selv om de tar meg tilbake til kandidatturneringen, vil jeg starte min egen organisasjon…

«Vi skal bygge et godt profesjonelt team, vi skal jobbe med faste sponsorer. Alle de gode tingene som FIDE gjør, jeg snakker om verdensmesterskapet, organisering av turneringer, vi skal overføre alt det til organisasjonen vår med en stor premiepott.

«Vi vil vente på alle som vil [to join]. Jeg har matet denne ideen siden i går, jeg har allerede diskutert den med noen mennesker, jeg har allerede fått støtte.

«Vanlige mennesker også, og det er veldig viktig for meg, de spør meg, de sier «la oss gjøre det, vi skal støtte det».

«Slik at alt bare kan avgjøres ved en ordre ovenfra. Det er veldig viktig for meg at vanlige mennesker støtter meg.

Fortsett å lese

Kona til den utestengte sjakkstjernen som er pro-Putin, kritiserer «skitt og hykleri»

Etter suspensjonen fikk Karjakin støtte fra det russiske sjakkforbundet, som gikk med på å anke suspensjonen. Kreml-talsmann Dmitry Peskov oppfordret også FIDE til å revurdere forbudet, og beskrev det som » Politikk. «

Karjakin ble født i Simferopol og flyttet til Russland fra Ukraina i 2009.

En tidligere hurtig- og blitz-verdensmester presset Carlsen til det maksimale i deres episke verdensmesterskap i 2016 i New York før han mislyktes i en serie tiebreaks.

Karjakin, en trofast tilhenger av president Putin, sendte et åpent brev til den russiske lederen ved starten av den militære operasjonen i Ukraina, og ønsket de væpnede styrkene lykke til.

«Han kjemper for demilitarisering og denazifisering av Ukraina med sitt regjerende regime, som har satt sikkerheten til hele Europa og landet vårt i fare, i navnet til hans politiske mål og ambisjoner.» skriver Karjakin.

«Jeg følger nøye med på de pågående spesialoperasjonene i landene der jeg tilbrakte barndommen, hvor jeg lærte å spille sjakk og hvor slektningene mine fortsatt bor.

«I åtte lange år, etter utallige bombeangrep og tap av menneskeliv, det pågående folkemordet av det fortsatt aktive Kiev-regimet, har vi ventet med håp om frelse.

«Jeg uttrykker min fulle støtte til deg, vår øverstkommanderende, i å beskytte interessene til Russland, vårt multinasjonale russiske folk, eliminere trusler og bygge fred! Jeg ønsker deg rask gjennomføring av alle oppgavene som er betrodd vår modige hær.

Karjakin sa at han og familien mottok drapstrusler gitt hans stilling, selv om han også sa at han mottok støttemeldinger.

FORTSETT Å LESE: Chessstar dobler støtten til Putin til tross for drapstrusler

FIDE kunngjorde 16. mars at de suspenderte Russland og Hviterussland fra sine lagturneringer inntil videre, men sa at spillere fra begge landene kunne konkurrere som individer under nøytral status og flagget FIDE.

You may also like

Leave a Comment