Home » profilen til dansken bak bueangrepet i Norge

profilen til dansken bak bueangrepet i Norge

by Thure Lindhardt

profil

Varen er reservert for abonnenter

Den mistenkte, som gikk over fem personer i Kongsberg onsdag kveld, beskrives som en konvertert muslimsk borger med kriminelt rulleblad som presenterte seg i 2017 som «budbringer».

Fem døde, tre skadde og mange spørsmål. En person bevæpnet med pil og bue skapte onsdag kveld panikk i Kongsberg, en liten by med rundt 25.000 innbyggere 80 kilometer vest for Oslo, og drepte fire kvinner og en mann i alderen 50 til 80 år. Vitner fortalte pressen at de så folk skrike og flykte i desperasjon. «Jeg trodde det var krig, det var så intenst… På et tidspunkt hørte jeg et skrik jeg aldri hadde hørt før, et skrik som rev sjelen min fra hverandre. Jeg vil aldri glemme det», betrodd en av dem på allmennkringkasteren NRK.

Profilen til de mistenkelige spørsmålene. Espen Andersen Brathen er av norsk politi blitt beskrevet som en dansk statsborger konvertert til islam, etterfulgt av sikkerhetstjenesten, som har blitt varslet flere ganger i 2020 og tidligere, mistenkt for radikalisering. I en video fra 2017 funnet av norske medier, spilte han inn en truende trosbekjennelse der han sa: «Jeg er en budbringer. Jeg har formulert en advarsel: er det virkelig dette du vil? […] Vær et vitne på at jeg er muslim.»

«Utseendet til en terrorhandling»

Den 37 år gamle mannen var også allerede i 2012 på grunn av innbrudd og kjøp av små kvanta …

You may also like

Leave a Comment