Home » «Prosjekt Nord». Utklippsbok om Norden

«Prosjekt Nord». Utklippsbok om Norden

by Connie Nielsen

Martyna Damska-Grzybowska er en Tri-City fotograf og blogger, best kjent på internett som martidamska. Sammen med ektemannen Marcin Grzybowski og fem hunder har de gledet observatører på sine reiser i årevis. Favorittmålet deres er det frostige nord. Og hun er tema for utklippsboken Projekt Północ, som de bestemte seg for å gi ut.

Bokhandlere i Tri-City

– «Prosjekt Nord» er resultatet av våre flerårige reiser til Norden og oss selv Arbeid Vi jobbet med boken i flere måneder. Vi har laget den selv – fra bilder, tekster til design og setting. Vi brukte kun ekstern hjelp til korrekturlesing og trykking – forklarer han Martyna Damska-Grzybowska. – Vi samler på album om reiser, arkitektur, kunst og design som vi noen ganger tar med tilbake fra reiser, derfor drømte jeg om å gi ut min egen en dag.
«Prosjekt Nord» er en samlerbok. Den utmerker seg ved den svært høye kvaliteten på utgaven – solid, materialomslag, FSC-sertifisert papir, oppmerksomhet på detaljer – pannebånd, sløyfer, men det som gjør det verdifullt er fremfor alt innholdet, som ikke dekkes i andre publikasjoner eller guider. finne er.

– Albumet er en samling av 23 reisehistorier, som hver kan være en inspirasjon for reiser. Historiene minner om oppføringer i en reisedagbok, noe som får leseren til å identifisere seg med historien, til å flytte til stedet han leser om. Selvfølgelig er det ingen mangel på vesentlig informasjon, kuriositeter og veibeskrivelser til fantastiske steder – forklarer han Martyna Damska-Grzybowska. – Drømmen vår er at alle som plukker opp «Project Północ» et øyeblikk vil løsrive seg fra virkeligheten og teleportere til et av de vakre stedene vi beskriver. Slik at han kunne kjenne vinden i håret, sanden på en av Nordsjø-strendene, smaken av finske Munks og skjenkekaffe mens han bladde gjennom albumsidene. Lukk øynene et øyeblikk og forestill deg en fenomenal regnbue etter den største stormen som noen gang har passert. Og til slutt – å planlegge en tur inspirert av et av bildene han har i tankene. Bare… drømmer om midnatt.

Albumet består av 23 reisehistorier fra fem land – Finland, Sverige, Danmark, Norge og Estland (som, selv om de ikke tilhører de nordiske landene, er kulturelt lik dem). Det er over 300 bilder på 280 sider. Hver historie har et lite kart og veibeskrivelse unik Steder, funky hoteller og hytter verdt å bo på. Albumet koster penger 219 PLN og den kan kun bestilles frem til 22. januar.


InstaTrójmiasto: martidamska. Det inspirerer til å reise

– Det begrensede opplaget påvirker det unike med prosjektet, men vi legger ikke skjul på at vi bryr oss om miljøet, for vi trykker bare så mange bøker som faktisk er bestilt – forklarer han Martyna Damska-Grzybowska. – Vi håper også at Norden, som er vårt «midlertidige hjem», snart blir et hjem. Vi tar oss av fraktlogistikken selv, vi pakker og sender hvert eksemplar selv, så vi vil ikke ha en slik mulighet de neste månedene.

You may also like

Leave a Comment