Home » Protest fra SAS-piloter. Linjene vil kansellere flyvninger

Protest fra SAS-piloter. Linjene vil kansellere flyvninger

by Gunnar Garfors

piloter flyselskaper SAS har varslet streik med umiddelbar virkning etter at samtaler med arbeidsgiver om ny tariffavtale mislyktes. Protesten kan bety kansellering av 200 til 250 flyvninger om dagen for 30.000 mennesker. passasjerer.

Dette er virkelig dårlige nyheter. Hvordan kan vi tiltrekke oss nye investorer under slike forhold? Med en uansvarlig beslutning setter pilotene fremtiden til selskapet med 8000 ansatte i fare. Jobs – sa sjefen for SAS.

Skandinaviske flyselskaper sliter økonomisk. SAS kjører et spareprogram. Den svenske regjeringen nektet å rekapitalisere selskapet.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Enslige forsørgere kan gjøre opp igjen med barnet sitt. Det er ett unntak

Siden november i fjor har det pågått parallelle forhandlinger mellom pilotforeninger i Sverige, Danmark og Norge. I begynnelsen av juni varslet fagforeningen sin intensjon om å starte en protest, mekling varte fra 13. juni, og fristen for å starte streiken ble utsatt.

Store permitteringer i SAS

Konflikten er knyttet til permittering av 560 piloter under pandemien og påfølgende ansettelse av ansatte på nye dårligere vilkår hos andre SAS-tilknyttede selskaper. Selskapets tidligere lønnsavtale gikk ut i mars.

protest gjelder flyreiser driftet av SAS Scandinavias, som står for halvparten av forbindelsene. Flyene fra SAS Link, SAS Connect og eksterne partnere skal operere uten avbrudd.

problemer over hele Europa

Situasjonen i luftfartsbransjen er svært spent denne julesesongen. Flyselskaper fra Brussels Airlines Kansellerer 675 flyvninger i juli og august, kunngjorde det belgiske flyselskapet mandag.

Dette er resultatet av avtaler med fagforeninger som truet med ny streik på grunn av arbeidsmengden

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment