Home » Putin har avskaffet visumtilrettelegging for EU-tjenestemenn

Putin har avskaffet visumtilrettelegging for EU-tjenestemenn

by Gabriel Scott

Moskva har blitt ødelagt av en byge av kriminelle vestlige sanksjoner som har rystet Russlands økonomi da de utplasserte tropper til Ukraina. Dekretet «om visumgjengjeldelse mot uvennlige utenlandske handlinger» er basert «på behovet for presserende gjengjeldelse,» ifølge en tekst publisert av Kreml.

De nye tiltakene sørger for avskaffelse av visumfritaket for offisielle delegasjoner fra EU-medlemsstater, Norge, Island, Sveits og Liechtenstein. Prosedyren for innsending av dokumenter er strammet inn og den forenklede prosedyren for utstedelse av flerinnreisevisum for tjenestemenn og journalister er opphevet. Dekretet instruerte også utenriksdepartementet og andre byråer om å bestemme individuelle innreisestriksjoner for utlendinger «som engasjerer seg i uvennlige handlinger mot Russland».

Som svar på vestlige sanksjoner utvidet Moskva forrige måned listen over «uvennlige» land til å omfatte alle 27 EU-land, USA og Storbritannia.

EU har innført sanksjoner mot mange russiske tjenestemenn, inkludert Putin og hans utenriksminister Sergei Lavrov, og stengt luftrommet for russiske flyselskaper. Blokken har også forbudt russiske statsmedier RT og Sputnik på grunn av påstander om involvering i Kremls «manipulasjonsoperasjon».


You may also like

Leave a Comment