Home » PW i hopp. Nordmennene skal kjempe for å beholde Lillehammer på FIS-kalenderen

PW i hopp. Nordmennene skal kjempe for å beholde Lillehammer på FIS-kalenderen

by Catherine Monroe

Nyheten om Lillehammers uttak fra den foreløpige FIS-kalenderen rørte de norske verdenscuparrangørene, som annonserte at de ville kjempe til siste slutt for å få bakken tilbake på syklusen og redde formatet til Raw Air-turneringen, som arrangeres klokken fire. spillesteder.

– Jeg forstår at Trondheimsbakken er tilbake på kalenderen fordi den ble modernisert og ikke var med i årets Raw Air på grunn av etterarbeid, men nå er Lillehammers fravær neste sesong en stor misforståelse. Raw Air ble spilt i fire bakker fra start og det er konseptet med denne turneringen, sa Lillehammer-baserte nordmannen Robert Johansson.

Tjenestemenn fra den byen forstår heller ikke FIS-avgjørelsen og tror den var et resultat av forvirring over for mye snø under Raw Air i mars i år.

«Men det var en og annen hendelse og skulle ikke påvirke kanselleringen av bakken vår fra kalenderen. Det er en for drakonisk straff. Derfor vil vi kjempe for å endre dette vedtaket inntil kalenderen er endelig godkjent 24. mai, sier Per Olav Andersen til NRK TV.

Situasjonen i mars da det ikke var folk til å komprimere snøen i landingsbakken, og forårsaket forsinkelser, ser ifølge NRK ut til å være den viktigste årsaken til FIS-vedtaket.

Hopp-VM-direktør Sandro Pertile bekreftet ikke dette, men sier til NRK at arrangørene av stevnene på Lillehammer ikke nådde verdenscupens nivå. – De må forstå at de ikke gjorde jobben sin, men Lillehammer har fortsatt en sjanse til å komme tilbake. Men vi må være sikre på at konkurransen er på riktig nivå, forklarte han.

Raw Air, Norwegian Four Hills Tournament, har blitt arrangert i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund siden 2017. På grunn av moderniseringen av bakken i Trondheim og skiflyging-VM i Vikersund ble den kun arrangert i Oslo og Lillehammer forrige sesong.

«Nå ser det ut til at neste Raw Air vil bli amputert til en tre bakker-turnering, ikke fire som vi hadde planlagt i mange år,» la Johansson til.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment