Home » PZPN ser etter fremtidige polske representasjoner i utlandet. «Vi må ikke miste talentene våre»

PZPN ser etter fremtidige polske representasjoner i utlandet. «Vi må ikke miste talentene våre»

by Catherine Monroe

De polske kvinnene i gruppe F i VM-kvalifiseringen til høsten ga uavgjort med Norge (0-0) og Belgia (1: 1), beseiret Armenia (1-0), Albania (2-0) og Kosovo (2-1) , og tapte 4-0 i omkampen mot belgierne på slutten av året. Du er tredje, fem poeng bak Norge og to bak Belgia.

SE OGSÅ: Hva er galt med Ewa Pajor?

– Den første kampen mot Belgia i Gdansk var absolutt veldig forskjellig fra bortekampen. Vi fremsto i best mulig komposisjon og disposisjon, meget godt forberedt. Det var det beste øyeblikket for oss, så jeg angrer på denne trekningen i stedet for det påfølgende nederlaget. I den andre etappen spilte belgierne sin spillestil annerledes når det gjelder spillorganisering, hva intensiteten angår. Du har lagt et utrolig tempo. Vi passet ham ikke. Vi gikk tom for visdom når vi ledet møtet. Etter å ha sluppet inn to mål var det umulig å komme tilbake til kampen, bemerket Patalon.

Stjernen til den tyske spissen til VfL Wolfsburg, Ewa Pajor, scoret målet i Danzig. Det dukket ikke opp igjen på etterfølgende møter. Har en lengre pause etter kneoperasjon.

– Vi ønsker at hun skal være hundre prosent frisk. Om hun kommer tilbake på banen i juni eller tidligere avhenger av rehabiliteringsprosessen som Ewa skal gjennom i Polen, takket være det polske fotballforbundet har hun gode forutsetninger for dette. Vi vil ikke forhaste oss. Vi jobber sammen med foreningen, vi er i kontakt med legen som opererte deg i München. Vi har alt under kontroll, vi vet hvordan restitusjonsprosessen hennes ser ut – sa treneren

Hun innrømmet at fagforeningsspeidere analyserer potensielle kandidater til landslaget, også i utlandet.

– Vi har våre alternativer. Det er en gruppe på rundt 20 kvinnelige fotballspillere som spiller i forskjellige ligaer: spansk, svensk, tysk, men dette er fremtidige problemer. Vi ser på dem, vi har kontakt. Den strategiske utvelgelsen skjer ikke på nivå med den første representasjonen, som er klimakset. Å finne unge mennesker er viktigst. Først og fremst ønsker vi å finne et fremtidig landslag så tidlig som mulig slik at de kan være en del av alle ungdomsrepresentanter – forklarte hun.

Et eksempel på en slik utdanning er Natalia Padilla-Bidas, som er født i Spania.

– Hun er klar for å spille for det polske landslaget på alle måter. I hennes tilfelle var det ingen språkbarriere, ingen å finne seg til rette, ingen problemer med å tilpasse seg stilen. Hun var i våre U-17 og U-19 lag, disse overgangene var en selvfølge for henne – nevnte selektoren.

Patalon er den første kvinnen i historien som leder et fotballag. Forgjengerne hennes sa ofte at det å jobbe med et kvinnelig team har sine egne spesifikasjoner.

– Jeg kan like gjerne si at menn er spesifikke på hver sin måte også. Alt du trenger å gjøre er å bygge og administrere relasjoner på en dyktig måte. Du bør definitivt bli kjent med den andre siden, det vil si kvinnene, forstå deres behov, hvordan de oppfatter mange ting, hvordan de tenker eller gjenkjenner mange situasjoner. Kanskje på den ene siden er det faktisk lettere for meg fordi jeg er kvinne og forstår mange ting uten ord, men ikke ser noe spesielt i dem. Det er bare det at alle vil at forholdet skal være basert på respekt, ærlighet og tillit. Når alt dette kommer opp, spiller kjønnsproblematikken ingen rolle, sa hun.

I februar «Representative Window», vil polske kvinner gå til en utenlandsk vennskapsturnering.

– Vi har planlagt Spania på forhånd, men det er andre alternativer også. Vi tar avgjørelsen i begynnelsen av januar. Vi vil velge den optimale turneringen for oss. Så, i april, venter flere kvalifiseringer på oss – sa hun.

Som hun innrømmet, håper hun at hun på nyåret bare må slite med rene sportslige problemer, ikke helseproblemer.

– Vi ønsker at vi skal håndtere koronaviruset, som ofte har gjort forberedelsene våre til kamper svært vanskelige, og med skader – oppsummerte treneren.

MC, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment