Home » Rafael Nadal inspirerer tenåringsstjernen Carlos Alcaraz til Miami Open-kronen – Reuters Sports News

Rafael Nadal inspirerer tenåringsstjernen Carlos Alcaraz til Miami Open-kronen – Reuters Sports News

by Peter Østbye

Carlos Alcaraz mener å se barndomsidolet Rafael Nadal hjalp ham til å bli den yngste noensinne Miami Open-mesteren på søndag. Alcaraz, som fyller 19 år neste måned, viste hvorfor mange mener han er den hotteste unggutten i herretennis akkurat nå med en 7-5, 6-4 seier over Norges nummer åtte Casper Ruud og dermed hans første ATP Masters-krone. Bare to menn har vunnet titler på dette nivået i en yngre alder – Michael Chang, som var 18 år og 5 måneder gammel i Toronto i 1990, og Rafael Nadal, 18 år og 10 måneder gammel da han vant i Monte Carlo i 2005.

FULLDEKKING IPL | TIDSPLAN | RESULTATER | ORANGE CAP | LILLA CAP

Alcaraz tapte bare ett sett på vei til triumf i Miami og vil nå konkurrere på favorittbanen hennes, hjulpet av den største seieren i karrieren.

Det er fortsatt en lang vei å gå før han til og med eksternt kan duplisere den legendariske karrieren til hans 21 ganger Grand Slam-vinner Nadal, men Alcaraz sier at han planlegger å ha det gøy å prøve.

«Jeg har alltid beundret Rafa, jeg har alltid sett hans store øyeblikk og hans kamper og lært mye av det,» sa Alcaraz, som mottok en gratulasjonssamtale fra Spanias kong Felipe VI etter en berømt seier. mottatt, som så ham kollapse gulvet da han vant det siste poenget, fortalte AFP.

«Da jeg falt i bakken, kom alle gangene jeg drømte om, til meg», la Alcaraz til, som ble slått av Nadal i semifinalen på Indian Wells forrige måned.

Nadal var blant de første til å gratulere Alcaraz med seieren på søndag, og feiret en «historisk» triumf.

«Den første av mange som kommer, er jeg sikker på», skrev Nadal på Twitter.

Det forventes mye av Alcaraz, hvis lidenskapelige og energiske opptredener begeistret Florida-publikummet under de siste stadiene av Miami Open.

Han insisterte da på at målet hans nå var å vinne en Grand Slam – og det var absolutt en god start.

Det var imidlertid den mer reserverte nordmannen, 23, som var mest komfortabel tidlig i sin 10. ATP-finale da han brøt tidlig og holdt presset på sin tidlige motstander.

Til tross for at flertallet av publikum støttet spanjolen, klarte han ikke å omsette en pausemulighet da stillingen var 3-1, og Ruud beviste at han har den typen mental tøffhet til å trives i slike krevende situasjoner.

«STOR» SEIER: FERRERO

Men når en ny sjanse til å bryte verden Nei til balanse.

En brennende forehand skapte ytterligere to break-poeng, og selv om Ruud reddet det første, slo han et bredt stykke for å sette Alacaraz foran og vinne åpningssettet.

To pauser tidlig i det andre settet sementerte Alcarazs dominans ytterligere, og tenåringen tok en 3-0 ledelse, som var et for høyt fjell for kampene, men til slutt utklasset Ruud.

Jeg hadde ikke forventet å nå finalen, så jeg kan ikke være for opprørt, sa nordmannen.

«Carlos er veldig aggressiv og en flott motor. Du tror du har truffet en vinner, men han er her for å gi den tilbake til deg. »

Det var en følelsesladet ettermiddag for Alcaraz og hans side, som fikk næring i forkant av kampen da trener Juan Carlos Ferrero, den tidligere verdens nummer én som var fraværende fra turneringen etter farens død, overrasket anklagen hans. .

«Jeg hadde planlagt å komme hit for to dager siden, og etter å ha vunnet semifinalen ønsket jeg å overraske ham og gi ham enda mer støtte,» sa Ferrero.

«Det er en utrolig viktig seier, han vokser som spiller og som person. Han må holde fokus og rolig og omgi seg med de rette menneskene.

«Det vil være stort for selvtilliten hans. »

Alcaraz, som endte på de åtte siste i US Open i fjor, vil allerede hjelpe til med å fylle superstjernegapet når Roger Federer, Nadal og Novak Djokovic endelig forlater scenen.

«Nytt blod er velkommen,» la Ferrero til. «Jeg har kjent potensialet hans i tre år, så jeg er ikke overrasket.

«Men alt skjedde veldig raskt. »

Les de siste IPL 2022-nyhetene, siste nyhetene og liveoppdateringene her.

You may also like

Leave a Comment