Home » Rafał Majka på Tour de France! Han vil jobbe med den to ganger vinneren av løpet

Rafał Majka på Tour de France! Han vil jobbe med den to ganger vinneren av løpet

by Erlend Loe

Rafał Majka vil være en av Slovenias Tadej Pogacars hjelpere i kampen om Tour de France-seieren. Den polske syklisten har blitt inkludert i den åtte mann store troppen annonsert av UAE Team Emirates for rittet, som starter i Bilbao på lørdag.

Det er den åttende forestillingen til den snart 34 år gamle deltakeren fra Zegartowice i «Wielka Pętla». I 2018 endte han på 19. plass, den høyeste plassen totalt, men hans største prestasjoner er tre etappeseire og to seire (2014 og 2016) i fjellklassifiseringen.

SE OGSÅ: Sykkel-NM ligger bak oss. Slutten på Peter Sagans dominans

Lederen for UAE Team Emirates vil være Pogacar. Den to ganger (2020, 2021) vinneren av løpet skal kjempe om tredje seier med toppdanske Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) i fjor.

Foruten Majka kan sloveneren stole på støtte fra en annen stor klatrer, briten Adam Yates. På lagoppstillingen var også: Mikkel Bjerg fra Danmark, Felix Grossschartner fra Østerrike, Marc Soler fra Spania, Matteo Trentin fra Italia og Vegard Stake Laengen fra Norge.

«Vi har en veldig sterk gruppe og vi er fokusert på en tøff kamp som de største løpene gjør. Vi drar til Touren for å være på vårt beste og selvfølgelig for å kjempe om seier, sa Pogacar, sitert i lagets pressemelding.

AA, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment