Home » Rally Catalonia: Kajetan Kajetanowicz vil kjempe om tittelen

Rally Catalonia: Kajetan Kajetanowicz vil kjempe om tittelen

by Erlend Loe

Han er bare 13 poeng unna WRC2-lederen Norges Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2 Evo). Mikkelsen fikk 109 poeng på syv starter, mens Kajetanowicz hadde 96 poeng på bare fem løp. Nordmannen vil ikke forbedre prestasjonene ettersom han allerede har konkurrert i syv runder i verdenscupen, som førere har i WRC2-programmet, mens «Kajto» har ytterligere to starter.

SE OGSÅ: Motorsyklister i Australia blir trakassert av kenguruer. «Det kunne ha vært en tragedie»

I Spania, ved siden av polen, fikk også Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2), tredje raskeste i WRC2 med 89 poeng, og franske Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) poeng. Sistnevnte har imidlertid ikke lenger en sjanse til å vinne tittelen. Mikkelsen vil bare kunne se på mens de to konkurrerer, i all hemmelighet håper de ikke klarer å ta ett enkelt poeng både i Catalonia og finalen i Japan.

I Catalonia står nesten 70 ekvipasjer på påmeldingslista, i WRC 2 er det 33. Det har aldri vært så sterk line-up i WRC 2 denne sesongen.

Etter å ha startet i New Zealand, hvor han ble nummer to, innrømmet Kajetanowicz at han hadde veldig lite tid til å forberede seg til Catalonia Rally.

– Vi hadde ikke så mye tid til å forberede oss, men det er andre i denne situasjonen, det nytter ikke å klage. Vi måtte regenerere så raskt som mulig og tilpasse oss det nye underlaget, det vil si veldig gripende asfalt – sa han i forkant av testene, som ble avsluttet mandag.

Situasjonen i verdensmesterskapet i WRC er klar. Fin Kalle Rovanper (Toyota Yaris Rally1) sikret tittelen for første gang. Nå er det bare sjåførene til Hyundai-teamet – estiske Ott Tanak og belgiske Thierry Neuville – som kjemper om tittelen som første toer. Tanak har 173 poeng, Neuville 144.

Esteren er i en bedre posisjon og belgieren klarer nok ikke å true ham. Men i denne sporten er én feil nok til at mannskapet går av veien og mister sjansen til å score. Tanak har opplevd flere slike «eventyr» i karrieren. Men kanskje denne gangen vil han bruke mer forsiktighet for å beholde andreplassen i verdensmesterskapet. Desto mer slik at dette kan bli hans siste sesong med Hyundai-teamet, sier uoffisielt rykte at esteren vil forlate etter starten i Japan.

Ryktene sier at Ford-teamet prøver å ansette ham, men Tanak kunngjorde at han tok et år fri fra racing av personlige årsaker.

Catalonia Rally er nesten 300 kilometer langt og delt inn i nitten spesialetapper. En 4,21 km testløype av Coll de la Teixeta er planlagt på torsdag. Fredagen består av fire etapper, dekket to ganger og atskilt av en servicepause: Els Omells – Malda (11,05 km), Serra de la Llena (11,79 km), Les Garrrigues Altes (22,64 km) og Riba-roja (13,89 km).

Sju etapper er planlagt to ganger på lørdag: Savalla (13,93 km), Querol – Les Pobles (20,19 km) og det lengste rallyet, El Montmell (24,17 km). Dagen avsluttes med en kort og spektakulær Salou-øving (2,15 km).

To spesialetapper i to runder er planlagt for finalen på søndag: Pratdip (12,15 km) og Riudecanyes (15,90 km), som vil være en ekstra karakterisert kraftetappe i det andre løpet. Det første vinnerlaget kommer til mål rundt 13.

fdz, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment