Home » Rally Estland: Kalle Rovanpera raskest, Kajetan Kajetanowicz femte i WRC2

Rally Estland: Kalle Rovanpera raskest, Kajetan Kajetanowicz femte i WRC2

by Erlend Loe

Andre ble britiske Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) med et tap på 1.00,9, mens Estlands Ott Tanak (Hyundai I20 Rally1) ble tredje – et tap på 1.55,7.

Den 21 år gamle Rovanper, som vant 13 av 24 spesialetapper i Estland i år da åttedobbelt verdensmester, franske Sebastien Ogier, ikke deltar i hele syklusen, innså bare overlegenheten til sine rivaler i åpningen av Monte Carlo. rally, da den ni ganger mesteren den raskeste var verden til franskmannen Sebastien Loeb og på Sardinia hvor han tapte mot Tanaka.

I Estland skapte været problemer for mange sjåfører. Det regnet, noen ganger strømmet ned, grusveiene på spesialetappene ble til gjørmete, svært glatte veier som det var vanskelig å holde bilen på. Kajetan Kajetanowicz sin rival, en boliviansk Marco Bulacia (Skoda Fabia Rally2), som kjempet i WRC2, fant ut om det. På tredjeplass i kategorien hans kjempet han om et pallplass ved mål, satte fart i gjørmen, falt ut av veien, veltet. Bilen fikk store skader, sjåføren og piloten ble reddet av et sikkerhetsbur.

Den siste episoden av Power Stage ble kjørt av sjåførene i kraftig regn, vindusviskerne samlet ikke vann. SS vant Rovanper og scoret ytterligere 5 poeng for verdensmesterskapet.

– Det var kjempebra, vi hadde en perfekt forberedt bil, takk til teamet for det. Det var ikke lett å vinne her, konkurrentene var veldig farlige, de kjører veldig fort på grus – sa Rovanper i mål. Finnen feiret sin syvende seier i karrieren i verdensmesterskapet og sikret Toyotas 74. WRC-triumf.

Kajetanowicz endte på 5. plass i sin WRC2-kategori. Vinneren ble norske Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Rally2) med 8. plass sammenlagt. «Kajto» tapte 5.06,9 mot Mikkelsen, han ble nummer 12 sammenlagt.

Mikołaj Marczyk (Skoda Fabia Rally2), som skadet suspensjonen og led betydelige skader på dag én, endte opp som nummer 15 i WRC2, nesten en time bak Mikkelsen.

I verdenscupens sammenlagte rangering har Rovanper sikret seg plassen på toppen med 175 poeng. Den andre er belgiske Thierry Neuville (Hyundai I20 Rally1) – 92 poeng, og den tredje er Tanak – 77 poeng.

Neste runde i verdensmesterskapet er Rally Finland den første helgen i august (4.-7. august).

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment