Home » Rask over en bot ilagt Norge

Rask over en bot ilagt Norge

by Thure Lindhardt

Det norske strandhåndballlagets spillere nektet å spille i bikini under en EM-kamp.

Norske idrettskretser og kommentatorer ble tirsdag rasende over bøtene som europeiske idrettsforbund har ilagt strandhåndballspillere som brøt regelverket ved å gi opp bikinispill. Disiplinærkommisjonen til det europeiske håndballforbundet (EHF) ila mandag en bot på 1500 euro til det norske laget eller 150 euro per spiller for brudd på internasjonale regler.

Mal? Skandinavene hadde brukt shorts i stedet for den obligatoriske bikinien under Beach Handball-EM i Varna (Bulgaria) søndag da de tapte mot Spania om bronsemedaljen. «En slik machovisjon av kvinner tilhører en annen epoke«Opprørte en norsk regionavis i sin lederartikkel tirsdag.

I 2021 burde det ikke være noe problem i det hele tatt

Eirik Sørdahl, president i Norges Volleyballforbund.

«I 2021 burde det ikke være noe problem i det hele tatt«, la presidenten i Norges Volleyballforbund, Eirik Sørdahl, til NTB. Spørsmålet om klær har opptatt strandidrettskretser i årevis, der spillere finner bikinier nedverdigende eller upraktiske.

Spanias fotballag lander i Japan for OL i Tokyo

Hvis sandvolleyballspillere ikke lenger har pålagt å bruke bikini siden 2012, gir regelverket til Det internasjonale håndballforbundet at «Spillere må ha på seg tettsittende, høye bikinibukser (…)». «Sidene kan maksimalt være 10 cm brede«Det står der.

Norsk kulturminister Abid Raja, som er ansvarlig for idrettsspørsmål, protesterte mandag mot boten. «Det er helt latterligHan twitret. «Feil at holdningsendringer er nødvendige i den internasjonale macho og konservative sportens verden.»

I forkant av EM tok Norge kontakt med det europeiske forbundet for å be om tillatelse til å spille i shorts, men fikk kun beskjed om at brudd på regelverket kunne gi bot. Etter å ha fulgt reglene under det meste av mesterskapet, bestemte nordmennene seg for å spille sin siste kamp i shorts.

Hvis du «forpliktet til å fremme dette temaet i medlemsforeningenes interesse«hevdet den europeiske føderasjonen at»at en regelendring kun kan gjøres på nivå med IHF (det internasjonale forbundet, red.anm.)».

You may also like

Leave a Comment