Home » Raw Air 2023: Kvalifisering på Lillehammer. Live dekning og resultater

Raw Air 2023: Kvalifisering på Lillehammer. Live dekning og resultater

by Erlend Loe

Den sjette utgaven av Raw Air Tournament går inn i sin avgjørende fase.

Den sjette utgaven av Raw Air Tournament går inn i sin avgjørende fase. Onsdag deltar verdens beste hoppere i prologen og kvalifiseringen før det andre stevnet på Lillehamer. Hvordan vil polakkene presentere seg? Vil World Championship Total Score-leder Halvor Egner Granerud være utenfor rekkevidde igjen? Direktesending av prologen og kvalifiseringen i forkant av Lillehammer-konkurransen på Polsatsport.pl.

Konkurransen i den nåværende utgaven av Raw Air-turneringen er veldig spennende. I kampen om finaleseieren er det praktisk talt to dominanter – Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft. Tredje Anze Lanisek er over 50 poeng bak dem.

Hver av de tre kan skilte med en triumf på årets utgave av den norske turneringen. På den første konkurransen i Oslo kom Lanisek fram som best, og et døgn senere i den norske hovedstaden vant Kraft og tok deretter ledelsen på Raw Air.

SE OGSÅ: Den store frustrasjonen til den polske hopperen! «Jeg må bruke banning»

Det varte imidlertid ikke lenge da Granerud var uovertruffen på Lillehamer. Verdenscuplederen vant prologen og senere konkurransen. Interessant nok var det første gang han vant på hjemmebane.

Dawid Kubacki er den høyeste blant polakker i poengsummen for hele arrangementet. Hopperen fra Szaflar tar åttendeplassen. Kamil Stoch (10) er også blant de ti beste. De neste plassene ble tatt av Piotr Żyła (17.), Paweł Wąsek (26.), Aleksander Zniszczoł (39.) og Jakub Wolny (41.).

Direktesending av prologen og kvalifiseringen i forkant av Lillehammer-konkurransen på Polsatsport.pl. Start kl 19:15.