Home » Reals svarte natt er avgangen fra Manchester

Reals svarte natt er avgangen fra Manchester

by Erlend Loe

Gull for de modige. Bare slike folk vinner Champions League, og etter seks år i Storbritannia på Etihad, presenterte Guardiola den beste versjonen av Manchester City vi noen gang har sett. Selv om det tok ham mye mindre tid og penger å gjøre det i Barcelona (2008-2012) – tross alt, strålende spillere var tilgjengelige på hver tur der uten å måtte investere store formuer i overføringene sine – er det fortsatt en viss repetisjon i det og en økende overbevisning om at denne treneren er laget for Champions League og Champions League er laget for ham. Oppdraget kan selvsagt ikke anses som over ennå, men 90 minutter av bildet av sammenstøtet med Real overbeviste selv de mest uoverbeviste. «The Citizens» ikke bare fordi de raserte forsvaret til Royals så vakkert, de har kommet nærmere absolutt fotball med dette spillet. Det er også de som sa etter onsdag kveld at verken Jurgen Klopps Liverpool eller Thomas Tuchels Chelsea, som nylig vant Champions League, kunne slå dem til tross for at de knapt brøt MC-monopolet i Storbritannia. Noen vil si at de røde har hatt episke ligakamper, f.eks. B. med Barcelona i semifinalen i sesongen 2018/2019, hvor de ledet fra 0-3 i første omgang til 4-3 sammenlagt. Men var de ferdige arbeider?

SE OGSÅ: «Dette er et veldig farlig lag»

For den etterlengtede seieren i Istanbul og den første triumfen i Champions League vil smake spesielt godt. Guardiola vil være i sluttspillet for fjerde gang etter å ha scoret to ganger i den avgjørende kampen med Barcelona og lidd et bittert nederlag med MC. Det er verdt å merke seg at kun Carlo Ancelotti, treneren som Guardiola kastet hele konseptet, har oppnådd flere finaler (tre med Milan og to med Real). Hvis Manchester spiller som de gjorde onsdag 10. juni, vil øynene til fans over hele Europa være tilbake til fotball som bringer glede. Med Real har vi sett et lag som omhyggelig forfølger målet sitt uten å drepe fotball. Vi så selvsikre spillere, som forbløffet Gaurdiola selv, som ristet vantro på hodet etter påfølgende dristige handlinger fra virtuosene hans. Interessant nok handlet oppdraget om å eliminere Real, de beryktede Champions League-vinnerne, ikke bare om å bruke den største angrepsaktivisten, nemlig Erling Haaland. Nordmannen, som ser ut til å være det største paradokset i denne semifinalen, klarte ikke å score noen av de fem målene til tross for at han scoret 52 av dem i 47 andre oppgjør. Konseptet var mye bredere, og påvirket hver enkelt brikke i dette puslespillet. Det var fantastisk å spille på alle nivåer – fotball individuelt, taktisk, motorisk og strategisk. Og alt med enestående entusiasme. Med et ord, hvis det tidligere var lag som vant Champions League og ble forelsket i dem – for eksempel Milan på 80-tallet eller Barcelona i tiåret før det – så blir Manchester en lignende skapelse.

La oss bli med gårsdagens kamp. En av de britiske avisene trakk oppmerksomheten til hendelsene i første omgang. I det første kvarteret noterte Real kun 13 nøyaktige pasninger. Etter en halvtime hadde han 45 av dem. I løpet av denne tiden byttet Manchester-spillere med hell opptil 237 pasninger og angrep uten den minste reaksjon. Den hjelpeløse Luka Modrić, som forlot banen i det 63. minutt, frustrerte Vinicius Jr. Ingen scoringssituasjoner, det blekne øynene til Karim Benzema eller 4-0-scoringen til vertene på tavlen er symboler på gårsdagens rivalisering og sannsynligvis slutten på Ekte i en slik kombinasjon. Det er også en forsmak på Spanias hevn for fjorårets ganske traumatiske semifinale (fra 4-3 til 5-6 sammenlagt). En av de spanske TV-kommentatorene sa i kommentaren at Citizens ødela motstanderen og la aske etter seg.

Det vil komme mer om de kongeliges retur til City. Det er talende at til tross for et så flott spill, uttrykte Guardiola forbehold overfor mennene sine, som om han ønsket å forbedre noe som allerede hadde fungert strålende. Det er bra at han i det minste har erkjent og fortalt siden at kampen om tre kroner snart begynner – bortsett fra å vinne Champions League, opprettholde fordelen over Arsenal i ligaen og derbyrivalisering med United i FA-finalecupen. La oss legge til at bare én klubb fra England har klart å gjøre dette – de røde djevlene i 1999 med Alex Ferguson som manager. I Europa kan Barcelona (2009, 2015), Celtic Glasgow (1967), Ajax Amsterdam (1972), PSV Eindhoven (1988), Inter (2010) og Bayern München (2013 og 2020) skilte med en slik bragd.

Konge styrtet, kongelige styrtet. En natt var nok for Guardiola til å klatre på pallen og vippe Ancelotti av pallen. Sånn er det i fotball at 90 minutter kan endre styrkeforholdet, selv på trenerkrakken. Guardiola, som tidligere ble latterliggjort for ineffektiviteten til sine mesterkampanjer, er plutselig i ferd med å bli en mirakelarbeider. Han som ble ansett som en magiker på den europeiske scenen, Carletto, blir plutselig en av de største taperne. I tillegg betyr 90 minutter at vi har en fortelling full av beundring om italienerens potensielle splittelse fra de kongelige.

Media har ingen skrupler. De deler at Ancelotti, som var hardt rammet av MC, ikke bare tapte finalen i Istanbul, men kanskje også jobben sin. Da han presenterte troppen sin for journalister en halvtime før avspark, la Real Madrid-treneren til: «Hvis han vinner, betyr det at han hadde rett, ellers sparker de ham ut.» I ettertid blir denne svært ufarlige vitsen Cause for endeløse spekulasjoner. For ikke bare den smertefulle avgangen til «Citizens» tegner et stadig dårligere bilde av Ancelotti. Det er også nederlaget i det spanske mesterskapet mot Barcelona, ​​som han tapte tre kamper med denne sesongen (i finalen i den spanske supercupen, den første etappen i semifinalen i Copa del Rey og i ligaen ). ). Det er kanskje ikke snakk om å bli sparket ut i Madrid for øyeblikket, som treneren selv har sagt, men han er alvorlig i tvil om en kontraktsforlengelse i juni 2024.

Ancelottis rekordstore 191. Champions League-kamp var bittersøt. Det er mange konkrete anklager mot treneren. For eksempel kombinasjonen av forsvar og resignasjonen til Antonio Rüdiger, som eliminerte Haaland fra kampen for en uke siden, til fordel for Eder Militao, som beseglet prestasjonen hans med et selvmål. Mangelen på en effektiv respons fra ledelsen i teamet har også kastet en skygge over Ancelottis image så langt. Til tross for å huske og kommentere Vinicius Jr., avsluttet Real spillet hjelpeløst i starten, uten ønske om å vinne for enhver pris, uten en spiller som var i stand til å snu utviklingen. Det er betydelig at Thibaut Courtois, som slapp inn fire mål, kan regnes som en av de beste på banen i gjestenes farger.

Kanskje har vi nettopp opplevd Reals skumring med en slik sammensetning av personell. Tross alt kan man ikke være effektiv i det uendelige, tidens gang påvirker selv de beste. Benzema, 35, Modrić, 37, eller Kroos, 33, vil ikke være yngre, og fotballen deres går sakte mot slutten. Alle og til og med deres yngre kolleger så slitne ut. Reals svarte natt er avgangen fra Manchester. Noe er i endring for alltid i europeisk fotball.

You may also like

Leave a Comment