Home » «Reddet helgen» Ivanauskas: sannsynligvis den første kampen for et slikt landslag

by Thure Lindhardt

Litauiske fotballspillere vant sin siste seier i november 2020 da de slo Kasakhstan 2-1 i UEFA League League.

Nesten et år senere ga laget endelig fansen gode følelser på tribunen, hvor rundt 2,5 tusen mennesker med gratisbilletter samlet seg.

Det ser man sjelden at det litauiske laget ofte utgjorde en trussel mot motstandermålet selv på hjemmebane. Lørdag skjøt vertene flere skudd (henholdsvis 16 og 15) og flere av dem fløy inn i målfeltet (5 og 4).

Nå er vi i en helt annen situasjon enn forrige måned – i bedre fysisk form, konkurrerer mer i klubber. Laget har endret seg både følelsesmessig og teknisk. Hvis vi beholder denne situasjonen, kan vi forvente lignende resultater i fremtiden.

Valdas Ivanauskas

«Det verste scenario. Ikke alt gikk som vi ønsket det fra starten av. Selv om jeg ikke er enig i at vi har blitt tragiske, ville Litauen bare ha denne seieren, ”avsluttet den bulgarske strategen Yasen Petrov oppholdet i Vilnius med et dypt sukk.

På den tiden var det fremskritt i den litauiske leiren.

«Jeg tror det er verdt det for alle å se hvilke mål vi har scoret. Det er virkelig verdt å ta hensyn til,» sa V. Ivanauskas stolt over elevene sine.

Selv om hendelsene i begynnelsen av kampen på lørdag kunne ha snudd i motsatt retning: 14 min. Ernestas Šetkus blokkerte Dimitaro Ilievo fra 11-metersmerket.

V. Ivanauskas takket til og med keeperen flere ganger for denne gaven og understreket at den nøytraliserte trusselen mobiliserte laget ytterligere.

Og hun gikk frem. Etter 4 minutter. Justas Lasickas scoret sitt første mål i et kjapt angrep etter en pasning fra Arvydas Novikov i lagets skjorte.

I andre omgang spilte den samme forsvarsspilleren fra Voždovac (Serbia) en skarp pasning til Vykintas Slivka og fikk snart en ny stor mulighet til å sjekke den bulgarske keeperen Martin Lukov fra 16 meter.

«Justas startet kampen aktivt, men forsvant så et sted. I dag viste han at han kan være kvikk i alle kamper, rett inn i sonene. Karolis Laukžemis» spill skal også understrekes: Spissen gjør en flott jobb gjort, vant mange taklinger, holdt ballen, provoserte frem en felling.

Totalt sett slet hele laget i dag. Sannsynligvis den første slike landslagskamp der ingen spiller falt ut av kontekst. Alltid en, to, tre spilte svakere kamper, og i dag jobbet alle hardt på en, noe som brakte resultatet,” kommenterte V. Ivanauskas.

Men i andre omgang klarte bulgarerne å komme seg. 64 min. Målscorer var Kirill Despodov. Det var etter overgangen hans, selv når de innså standardposisjonen, at bulgarerne også scoret i den første kampen mellom dem i Sofia forrige måned som endte med vertens minimale seier 1-0.

Det er sant at V. Ivanauskas etterlot stor tvil om feilen som ble til et mål for det litauiske målet, samt andre avgjørelser av den ukrainske dommeren Yevgeny Aranovsky.

Statistikk over kamper mellom litauiske og bulgarske landslag i fotball

«Når assistentene mine så på reprisen, kan de 11 millioner straffene deles i hver kamp. Selv om det kan ha hjulpet oss, ga det oss enda flere følelser. Fortune betalte ned gjelden i en boomerang over det urealiserte straffespillet fra A. Novikov mot Nord-Irland, selv om det selvfølgelig ikke er suksessen som har «skylden», men Ernest, som selvsikkert reddet resultatet.

Og den feilen i andre omgang – det var den virkelig ikke. I all rettferdighet er det spørsmål om arbeidet til en dommer, spesielt om de fem gule kortene han viste. Ikke ondsinnet, men valgene hans var ugunstige for oss.

De vet at vi må være veldig forsiktige, dessverre har Egidijus Vaitkūnas blitt advart og vil gå glipp av andre kamper. Jeg har hodepine igjen fordi vi egentlig ikke har så mange spillere å velge mellom. Vi ønsker å finne en sterk og stabil forsvarslinje som er spesielt viktig for oss, men den er ikke der ennå, sa en 55 år gammel Kaunaser, 70 minutter gammel. og fikk til og med gult kort for et sint svar til dommeren.

Både hans harme og Despodovs glede over å komme tilbake Status quo var kort.

Straffesparkkonkurranse i det 80. minutt. Det litauiske laget klarte å snu, men Linas Klimavičius manglet suksess denne gangen: etter angrepet hans traff ballen tverrliggeren.

Men øvingen var ikke forgjeves. Bare 2min. A. Novikov «spilte» ballen raskt etter motstanderens felling, J. Lasickas slo den av til Fyodor Chernych, som lå på lur på 16-meteren, som ryddet spindelvevene i øvre hjørne av målet.

Et sent mål ble brutt av bulgarerne og etter ytterligere to minutter var F. Chernych fornøyd med å sende ballen i nettet for andre gang.

Spissen fra Białystok Jagiellonia (Polen) utmerket seg ikke bare på landslaget etter to og et halvt års pause, men passerte også Edgar Jankauskas (10) og endte på fjerde plass på listen over de mest produktive spillerne til den litauiske landslaget. tidenes lag.

På spørsmål om hvem som ville endre laget som scoret tre mål i den offisielle kampen i Romania i 2008 (3-0), husket V. Ivanauskas tankene som ble uttrykt før duellen.

«Du ser alt fra én side, og selvfølgelig så trenerteamet det positive i det siste «vinduet», bortsett fra kampen mot Italia.

Men vi er som sagt nå i en helt annen situasjon enn forrige måned – i bedre fysisk form spiller vi mer i klubber. Laget har endret seg både følelsesmessig og teknisk. Hvis vi opprettholder denne tilstanden, kan lignende resultater forventes i fremtiden, «sa V. Ivanauskas.

Treneren gratulerte også landets ungdomslag: neste skift, ledet av Marius Stankevičius, slo Malta kvelden før, og 19-åringen spilte uavgjort mot Slovenia lørdag.

«Vi la merke til det da. Ikke bare fikk vi en velfortjent seier, men ungdommen har vist at de kan spille og vinne. Veldig gode nyheter, «oppsummerte spesialisten.

Til tross for seieren, etter 6 runder (3 poeng), forblir elevene til V. Ivanauskas på slutten av gruppe C-mesterskapsutvalgsgruppen, mens de beseirede bulgarerne ikke benyttet anledningen til å rykke opp fra fjerdeplassen (5 poeng) .

Litauerne tar også imot det sveitsiske landslaget på hjemmebane tirsdag, og VM-kvalifiseringen avsluttes 12. november. Gjester i Nord-Irland.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.