Home » Rektor ved kristen skole kritisert for å si familien består av mor, far og barn

Rektor ved kristen skole kritisert for å si familien består av mor, far og barn

by Connie Nielsen

– Ifølge Bibelen er homofili synd og det er det vi lærer elevene, sier Bjørn Valde, rektor ved en kristen skole i Norge. Ordene hans forårsaket en storm i dette landet. Kunnskapsministeren der sa verdiene hun forkynte «er en saga blott».

Bjørn Valde, 73, er rektor ved Innherred Kristne Skole i Mosvik. I et intervju med regionavisen Trønder-Avisa sa han: «I følge Bibelen er homofili en synd og det er det vi lærer elevene.» Han la imidlertid til at «vi lærer ikke hat».

Samfunnet mangler regler

I samtale med en annen avis, Dagbladet, sa Valde at det norske samfunnet beveger seg mot «ingen regler i det hele tatt». «Rektor er kritisk til saker som abort, eutanasi og LHBT-politikk. Den slår fast at det norske samfunnet har forlatt Bibelen opoka.pl.

– Da den norske grunnloven ble til, var grunnlaget den evangelisk-lutherske religionen. Hvis du gir opp, forlater du grunnlaget som demokratiet ble bygget på, sier 73-åringen til Dagbladet.

Innherred kristne skole lærer barn at en familie er mor, far og barn, ikke to personer av samme kjønn med barn. Velde påpeker at kristendommen er grunnlaget for undervisningen på skolen hans.

Kunnskapsminister Tonje Brenn, som skrev en e-post til Dagbladet, likte ikke ordene til lederen av anlegget. – Verdiene han står for hører fortiden til, mener Brenn.

Negative ord om homofili er «problematiske»

Styreleder Inge Alexander Gjestvang i Norsk forening for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) viste til Bjørn Valdes uttalelse. Kvinnen fant ordene hans «problematiske» og at «alle elever har rett til et trygt og godt skolemiljø som bidrar til helse, trivsel og læring».

DEON.PL ANBEFALER

«Det er vanskelig for en normal person å forstå hvorfor undervisning om rollen til fedre og mødre i familien ville være skadelig for helse eller velvære, men – som du kan se – for kjønnsaktivister er slik undervisning dårlig for helsen.» – sier opoka.pl.

Jorunn Hallaråker Heggelund, generalsekretær i Kristelig Friskoleforening, som Mosvik skole tilhører, mener at «flere av skolene våre har et verdidokument som også snakker om sameksistens og utøvelse av homofili. Du har all rett til å gjøre det.»

Ifølge Heggelund har skolene rett til å lære bort at homofili er synd. Dette betyr imidlertid ikke at personer med homoseksuelle tilbøyeligheter ikke skal respekteres.

Kilde: opoka.org.pl / tk

Vi lager DEON.pl for deg

Her kan du støtte oss.

You may also like

Leave a Comment