Home » Resept på nett – hva bør du vurdere? – Walbrzyszek.com

Resept på nett – hva bør du vurdere? – Walbrzyszek.com

by Gunnar Garfors

Populariteten til eksterne konsultasjonstjenester har ført til fremveksten av en ny tjeneste kalt online resepter. Det er en medisinsk e-konsultasjonstjeneste som lar deg få resept på nett. Hva bør du vite om medisinsk telekonsultasjon? Hvordan gjennomfører jeg en ekstern medisinsk konsultasjon på en sikker måte?

E-konsultasjon med lege

Koronaviruspandemien har gjort e-konsultasjonstjenester svært populære. Det er mange online rådgivningssentre https://medspan.pl/som spesialiserer seg på eksterne medisinske konsultasjoner. Som en del av en slik konsultasjon kan du motta en eRezept, en eÜberweisung og e-ZLA, det vil si sykemelding.

For noen mennesker er e-besøk kontroversielt, men takket være løsningene Helsedepartementet har introdusert, kan legen yte mange tjenester uten direkte kontakt med pasienten. Et gjennombrudd var innføringen av e-resepttjenesten, som lar deg skrive resept på nett som en del av en leges telekonsultasjon.

Over 96 % av helseinstitusjonene bruker elektroniske resepter, men det er verdt å merke seg at papirresepter fortsatt respekteres.

Fjernmedisinske konsultasjoner er først og fremst beregnet på personer som ikke har mulighet til å kontakte legen som behandler dem eller som må vente lenge på legetime.

Som en del av det elektroniske besøket kan legen skrive ut elektronisk resept på p-piller https://medspan.pl/sklep/antykoncepcja/, Legemidler som brukes i dermatologiske, kardiologiske og andre sykdommer. Det er verdt å huske at legen kan nekte å utstede en resept hvis han finner ut at det er kontraindikasjoner. Han kan også anbefale et stasjonært besøk. Ikke alle helsespørsmål kan konsulteres innenfor rammen av telemedisin da det fortsatt er begrensninger. Den viktigste er manglende evne til å utføre en fysisk eksamen. Pilotprosjekter og kliniske studier er i gang for å teste ulike løsninger, som for eksempel bruk av elektronisk stetoskop.

Hvordan gjennomfører jeg en ekstern konsultasjon?

Velg riktig selskap, dvs. nettklinikk. De fleste medisinske institusjoner har ikke lokale kontorer, men jobber i den virtuelle verden. Følg deretter informasjonen på legeinstitusjonens hjemmeside. Ofte har pasienten valget mellom form for kontakt med legen. Dette kan være en prat, en telefonsamtale eller råd basert på en medisinsk undersøkelse.

Det er verdt å huske at salg av resepter i Polen er ulovlig, så online resepttjeneste består i å tilby en medisinsk tjeneste hvor det er mulig å få en elektronisk resept.

Etter å ha valgt riktig tjeneste, må du fylle ut et medisinsk skjema. Dette bør gjøres ærlig, da legen kan be om medisinske journaler eller stille et tilleggsspørsmål for å lære mer om din medisinske tilstand.

For det første bør du ikke gi råd ved å gi falsk informasjon eller data om en annen person. Slik handling er straffbar.

Til slutt, betal for tjenesten og vent på legens informasjon.

E-resept – hva bør du vite?

En e-resept er et elektronisk dokument som gir deg rett til å kjøpe reseptbelagte legemidler. En elektronisk resept kan utstedes i ethvert apotek i Polen. Den har en firesifret reseptkode som skal vises sammen med PESEL-nummeret på apoteket eller på e-reseptutskriften. Du kan også fylle ut en resept ved å bruke MojeIKP-applikasjonen.

Resepten er normalt gyldig i 30 dager og for antibiotika 7 dager, så husk dette da resepten ikke kan utstedes etter fristen.

Hvis du ikke vet hvor lenge resepten er gyldig, kan du kontakte apoteket for svar.
Noen ganger vil legen din skrive ut en årelang resept, men du må kjøpe den første pakken av hvert legemiddel innen 30 dager. Hvis legemidlet ikke er kjøpt, utløper e-resepten.

You may also like

Leave a Comment