Home » Revolusjonen innen skihopping. Nordmannen vil spare disiplinen

Revolusjonen innen skihopping. Nordmannen vil spare disiplinen

by Erlend Loe

Det er mye som tyder på det i årene som kommer skihopping store endringer venter. Alt på grunn av værforandringer som gjør det stadig vanskeligere å konkurrere over hele verden. Allerede i sesongen 2022/2023 hadde vi gleden av å se hybridkonkurranser i verdenscuppen, da konkurrentene satte fart på ishallene og landet på plastmatter.

se videoen
Treneren til de polske skihopperne påpekte en avgjørende endring etter forrige sesongs nederlag. «Det er en stor fordel»

Endringer, endringer, endringer. Hun er etterfølgeren til Justyna Kowalczyk-Tekiela

spare disiplin

Ifølge Johan Andre Forfang, en av verdens beste skihoppere, er ikke en slik aksjon nok til å få fansen til å hoppe. Derfor bør det iverksettes tiltak for å omorganisere konkurranser i byer der hoppkonkurransene kunne ses av tusenvis av tilskuere.

Det gir ingen mening å gå inn i de dype tyske skogene og holde konkurranser der. Du må lete etter fans i storbyer. Det ville vært verdt å jobbe for å forbedre formatet til VM og bringe sirkuset vårt til de største byene i store land – sa Forfang i et intervju med Dagbladet.

Naturligvis moderne skihoppingder bygging av en hoppbakke har blitt et svært avansert ingeniørprosjekt, er slike aktiviteter praktisk talt umulige. En endring i sikkerhetsbestemmelsene vil derfor være nødvendig og foreløpig svært vanskelig å gjennomføre.

En historisk retur

Samtidig har nordmannens utsagn sitt logiske grunnlag. Den dag i dag, i hans land, ser vi på konkurranser i hovedstaden. Under VM i Oslo dukker det jevnlig opp mange tusen fans på tribunen, og noen ganger følger også kongeparet med på konkurransen.

Å arrangere internasjonale konkurranser i storbyer ville heller ikke vært noe nytt. Før verdenscuptiden eller enda eldre konkurranse Four Hills, konkurranse i store tettsteder var normal. Det er verdt å huske året 1961, da det ble arrangert en internasjonal konkurranse på Wembley, som ble vunnet av den eventuelle olympiske mesteren Veikko Kankkonen. Bakkerekorden ble satt av Torgeir Brandtzæg, som hoppet 113 fot, som er cirka 34,5 meter.

Simon Ammann holdt løftet.  Han vil ikke opptre i WisłaSimon Ammann får ikke komme inn. En sportslig avgrunn

I fortiden polering Fans kunne også med hell se konkurransen i Warszawa. På hoppbakken i Mokotów Mange toppspillere kom Wojciech Fortun i ledelsen. Dessuten var det typisk en landsomfattende sommerkonkurranse, og konkurrentene landet på plastmatter. Den rundt 50 meter høye bygningen ble til slutt revet i 2010.

You may also like

Leave a Comment