Home » Revolut: Litauens befolkning i 2021 brukte 65 millioner i utlandet. EUR

Revolut: Litauens befolkning i 2021 brukte 65 millioner i utlandet. EUR

by Gunnar Garfors

Foto av Judita Grigelytė (VŽ)

Betalingsdata fra finansteknologiselskapet Revolut, som har mer enn 300 000 kunder i Litauen, viser at Revolut-forbrukere brukte 65 millioner LTL fra Litauen på betalinger til utlandet i fjor. EUR, nesten 80 % mer enn i 2020 da reiser var sterkt begrenset. Utenlandsutgiftene er tilbake til nivåene før 2019.

Befolkningens pengebruk har økt kraftig i nesten alle reiserelaterte utgiftskategorier. Sammenlignet med 2020 har betalinger for leiebil doblet seg det siste året: I gjennomsnitt brukte en passasjer 152 euro på leiebil.

Betalinger for flyreiser økte med 86 %, den gjennomsnittlige kostnaden var 156 EUR.

I følge Revolut-data ble det foretatt 58 % flere betalinger på hoteller og andre overnattingssteder, i gjennomsnitt 328 EUR.

Remitteringer fra utlandet til Litauen nådde rekordhøye 314 millioner i fjor. EUR sammenlignet med 2020 har de nesten firedoblet seg. Én bruker overførte i gjennomsnitt 2 900 euro. Storbritannia dominerte de ti mest populære landene, hvorav over 133 millioner ble sendt til Litauen. Eur, Romania, Sveits, Polen, Ungarn, Tsjekkia, Norge, Sverige, Bulgaria og Danmark er fortsatt på rangeringen.

Kjøp live igjen

Man ser at etter opphevelsen av karantenerestriksjonene er beboerne igjen mer aktive i stasjonære butikker. Hvis fysiske og nettbaserte betalinger i 2020 ble utført nesten like godt, og i løpet av karantenemånedene betalte befolkningen enda hyppigere på nett, var det i fjor ikke en eneste måned hvor antallet nettbetalinger oversteg antallet fysiske betalinger. I juli var 72 % av alle Revolut-kortbetalinger fysiske og 28 % online. Gapet ble litt mindre i desember, med nettbetalinger som økte til 37 %.

Selv om det totale antallet betalingstransaksjoner økte med 53 % det siste året, har nedgangen i kontantuttak fra år til år fortsatt det siste året. Revolut-minibanker samlet inn 5 % færre og 12 % færre kontantuttak i fjor sammenlignet med 2020.

Betalinger for digital underholdning, musikk, filmer, f.eks. bokplattformveksten oversteg 150 %.

Revolut-kunder brukte i gjennomsnitt € 49 i mobilappbutikker, Spotify, Netflix og lignende plattformer brukte i gjennomsnitt € 53 og dataspill i gjennomsnitt € 77.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. Kilder.