Home » Robert Johansson er droppet fra Norges seniorlag

Robert Johansson er droppet fra Norges seniorlag

by Erlend Loe

Den suksessrike norske skihopperen Robert Johansson har forlatt det norske A-laget for neste sesong og kan ikke akseptere dette. «Etter seks år med landslaget var jeg ikke forberedt på å bli satt på sidelinjen,» innrømmet han.

«Jeg har ikke ord for å kommentere ledelsens avgjørelse, jeg synes det er urettferdig,» la hopperen til.

Nordmannen ble nylig operert i ryggen, men han sa at han følte at neste sesong ville bli et gjennombrudd for ham.

Treneren til de norske skihopperne Alexander Stöckl forklarte på NRK fjernsyn at fjerningen av Johansson fra A-laget delvis skyldtes at Johansson ble tatt ut av A-laget. en konsekvens av FIS-vedtaket om å begrense startbeløpet for de sterkeste lagene.

«Jeg håper at det å fjerne Robert fra seniortroppen gir ham mer motivasjon og ønsker å bevise at vi gjorde en feil. Dette er imidlertid idrett på høyeste nivå, der de beste er på landslaget,” kommenterte han.

Kristoffer Eriksen Sundal erstattet Johnassen i seksmanns A-laget. «Han viste solid regularitet og takket være ham vant vi lagets sølvmedalje i verdensmesterskapet i Planica, så han fortjener absolutt en plass på landslaget,» sa Stoeckl.

I tillegg til Sundal består Norges seniortropp for neste sesong av Daniel Andre Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann Andre Forfang og Bendik Jakobsen Heggli.

Zbigniew Kuczyński / PAP / Marcin R.

You may also like

Leave a Comment