Home » Robert Johansson full av håp for den nye sesongen: «Jeg vil tilbake på høyeste nivå» | skihopping

Robert Johansson full av håp for den nye sesongen: «Jeg vil tilbake på høyeste nivå» | skihopping

by Gunnar Garfors

Robert Johansson er definitivt en kjent skikkelse i hoppverdenen. Den sympatiske «Wąsacz» var ofte på cuppallen og vant to OL-bronsemedaljer i Pyongchang. På grunn av ryggproblemer har han sjelden rapportert til topps de siste årene og har ofte ikke konkurrert. Nå vender han tilbake til konkurransen med fornyet kraft, med mål om å komme tilbake til toppen under ledelse av tidligere lagkamerat Anders Fannemel. – Alt går i riktig retning – understreker 32-åringen.

Sesongen 2022/2023 var definitivt en av de vanskeligste i Robert Johanssons karriere. Den norske hopperen slet med en svakere form som ble hemmet av helseproblemer. Den tilbakevendende ryggmargsskaden krevde ikke bare operasjon, men førte også til at nordmannen gikk glipp av mange konkurranser, noe som førte til mange spekulasjoner i media om at han kunne bestemme seg for å trekke seg.

Den 21. plassen i den samlede rangeringen av forrige verdenscupsesong var den dårligste for «Wąsacz» på åtte år. Johansson var en uatskillelig del av hoppeliten da han var i toppform. Han har tre seire og seksten pallplasser i verdenscupkonkurranser. I 2018 vant han to OL-bronsemedaljer i Pyeongchang, tre år senere ble han viseverdensmester i Oberstdorf. Gjentatte ganger demonstrerte han sine flyferdigheter på mammuthoppene, noe som blant annet førte til tredjeplass i totalrangeringen av verdenscupen i flyging sesongen 2017/2018.

Sist vinter var det vanskelig å se tegn på hans tidligere form og Johanssons prestasjon resulterte i at han ikke ble kalt opp til Norges landslag for sesongen 2023/2024. I hjemlige medier la ikke 32-åringen skjul på overraskelsen og skuffelsen. – Det var ganske vanskelig for meg å akseptere nyheten om at jeg ikke hadde funnet selvtilliten til å bli med på landslaget – innrømmet han i et intervju med Nettavisen.

Norske hoppere på pallen: Stjernen, Johansson, Fannemel og Forfang

For å fortsette å jobbe med å komme tilbake til toppformen, bestemte Johansson seg for å bli med i den private klubben Team Olympiaparken (tidligere Team Lillehammer). Hans tidligere lagkamerat ble hans trener, Anders Fannemel. – Vi har trent sammen i mange år og kommer veldig godt overens. Vi snakker det samme nervøse språket, så denne sesongen blir veldig gøy – fortalte han oss i Average Krokiew i Zakopane. – Den første fasen av samarbeidet vårt ser veldig bra ut. Vi har et solid team og jobber hardt. Jeg prøver også å jobbe så godt jeg kan med foreningen – hentet bronse-olympieren fra Pyeongchang.

32-åringen understreket også at hans hovedmål for de kommende månedene er å komme tilbake i form fra de nå nesten ubetydelige ryggproblemene. – Jeg har hatt dette problemet i over to år. Nå ser det ut til at dette problemet endelig forsvinner. Nå kan jeg trene nesten normalt, noe som er fantastisk. Kroppen min fungerer bedre hver dag. Nå må jeg bare fortsette å gjøre dette arbeidet samtidig som jeg er forsiktig med å overbelaste meg selv han la merke til.

Johansson la heller ikke skjul på at det ikke var den enkleste avgjørelsen for ham å komme til de europeiske lekene i Zakopane, hovedsakelig på grunn av den lange pausen fra vanlig skihopping. – Jeg vil selvfølgelig kjempe om medaljer her, men jeg har ikke hoppet i høy fart på lenge. For meg er dette bare starten på sommersesongen. Det var ikke lett å komme hit og sammenligne nivået ditt med andre gutter – Han innrømmet. «Men kroppen min er i god form nå og treningen går bra, så jeg håper ting går i riktig retning. Jeg vil tilbake til toppnivået kunngjorde han.

Kinga Marchela,
Korrespondanse fra Zakopane

You may also like

Leave a Comment