Home » Robert Kalaber er fortsatt trener for polske ishockeyspillere

Robert Kalaber er fortsatt trener for polske ishockeyspillere

by Gunnar Garfors

På våren, under ledelse av den slovakiske treneren, kom de hvit-røde seg inn i elitens bakland og vant verdensmesterskapet i divisjon 1B i Tychy. I den avgjørende kampen beseiret de Japan 2-0.

SE OGSÅ: Continental Cup: Unia spiller mot lag fra Slovakia og Ukraina

Tidligere presterte polakkene, med Kalaber i spissen, godt i den siste OL-kvalifiseringsturneringen, hvor de uventet slo Hviterussland 1-0, og i vennskapsturneringer i Tallinn og Bytom.

Aktiv i Extraliga JKH GKS siden 2014, ble Jastrzębie Kalaber en utvelger i juni 2020. Han signerte en toårskontrakt, og erstattet Tomasz Valtonen, hvis kontrakt ikke ble fornyet.

– Fremtiden til treneren er allerede avgjort. Han blir hos oss de neste to årene. Kontrakten vil bli signert i nær fremtid, den er praktisk talt klar, noen vedlegg må foredles – sa Minkina.

Spørsmålene om å fylle trenerstillingene for alle ansatte vil bli diskutert av PZHL-styret på fredag. Da bør passende beslutninger tas.

I slutten av april/mai 2023 skal polakkene spille i divisjon 1A-VM i Nottingham, England. Deres rivaler vil bli nedrykket Italia og Storbritannia, samt Sør-Korea, Litauen og Romania.

– Det absolutte minimum henger med, men vi håper selvfølgelig i all hemmelighet på en overraskelse. Forberedelsestiden er veldig gjennomtenkt. I november skal laget delta i den baltiske turneringen i Kaunas, en måned senere ønsker vi å holde en sterk konkurranse for åpningen av skøytebanen i Sosnowiec. Laget skal til Sheffield-turneringen i England i februar, fordi man må spille mot sterke motstandere for å forberede seg best mulig til mesterskapet. Alt kan skje med dem – sa presidenten.

Han bekreftet at den polske avdelingen for ishockey-arrangementer vil gjennomføre den ekstra ligakampen i den nye sesongen. Polish Hockey League deltok i dette fra 2013, også organisert i form av et fagforeningsselskap.

– PIHED – med godkjenning fra Idretts- og turismedepartementet – tar seg av organiseringen av alle arrangementer, derav ordet arrangement i navnet. Hun har allerede ledet årets divisjon 1B verdensmesterskap for kvinner og menn – forklarte Minkina.

Han la ikke skjul på at forholdet fortsatt sliter med gammel gjeld på rundt 18 millioner zloty.

– Vi har hatt en nåværende stabilisering i fire år, fortiden tærer på oss. Vi stikker ikke av, vi ønsker å betale ned gjeld så raskt som mulig. Jeg tror at vi steg for steg nærmer oss øyeblikket da forholdet vil gå tilbake til sin riktige posisjon, det vil si gjenvinne likviditet og ublokkerte kontoer – konkluderte Minkina, som har ledet foreningen siden 27. november 2018.

Under valgkongressen i september 2021 ble det rapportert at gjelden økte raskest i 2016–2017, fra 9 millioner PLN til 16 millioner PLN. I februar 2018 trakk Dawid Chwałka seg fra stillingen som leder for PZHL. Årsaken var den vanskelige økonomiske situasjonen til forbundet, inkludert et dårlig brukt tilskudd fra idrettsdepartementet på rundt PLN 6 millioner.

fdz, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment