Home » Robert Lewandowski er ansiktet til Barcelonas kampanje mot kjønnsdiskriminering

Robert Lewandowski er ansiktet til Barcelonas kampanje mot kjønnsdiskriminering

by Gunnar Garfors

Barcelona-aksjonen falt sammen med den internasjonale kvinnedagen. Det nesten fire minutter lange klippet inneholder Lewandowski og Maria Leon, stjerner fra henholdsvis Barcelonas herre- og kvinnelag.

Først er det en polsk fotballspiller. Sittende på benken tar hun opp telefonen og leser meldingene som Barcelona jevnlig mottar på nettsiden deres.

De er fornærmende, ekskluderende.

«Gå på kjøkkenet», «damefotball er ikke ekte fotball», «ingen vil se kampene dine», «du er for svak for bakgårdslaget vårt», «å se fotball for kvinner er som å se barnefotball». Slike og mange andre.

Lewandowski er ikke overrasket. Han tror egentlig ikke på det han leser. Han kommenterer på engelsk at det er vanskelig å lese og høre på. Som et referansepunkt nevner han eksemplet med kona Anna, som han beundrer for hennes daglige engasjement for å gjøre drømmene hennes til virkelighet og bevise seg selv. Døtrene hans også, som han oppfordrer til å kjempe for drømmene sine.

Maria Leon: En kvinne må bevise seg selv mer

Leon dukker opp senere i klippet. Virkelighetskommentar med en trist slutt.

«Det virker som at du som kvinne må bevise at du blir tatt på alvor», innrømmer hun.

Stedet avsluttes med Lewandowskis budskap på engelsk og Leons på katalansk: «Equality is in our colors».

Den polske landslagskapteinen er i ferd med å komme seg etter en hamstringskade som ble påført i slutten av februar. Det er en sjanse for at han kan være med i søndagens ligakamp mot Athletic Bilbao.

Forfatter: twis/po
//
Kilde: eurosport.pl

You may also like

Leave a Comment