Home » Robert Lewandowski skal erstattes av en drone i Bundesliga

Robert Lewandowski skal erstattes av en drone i Bundesliga

by Peter Østbye

  • Etter avgangene til Robert Lewandowski til Barcelona og Erling Haaland til Manchester City, har Bundesligaen nå et alvorlig imageproblem
  • Sjefene til Bundesliga-arrangørene har imidlertid en uvanlig idé om hvordan de skal erstatte polakkene og nordmennene.
  • Bundesligaen taper i kampen mot Premier League og LaLiga og leter etter måter å bygge bro over det økende gapet med de mest prestisjefylte konkurransene
  • Du kan finne flere slike historier på Onet.pl-hjemmesiden

Inntil nylig ønsket Bundesliga å angripe LaLiga når det gjelder popularitet, fortjeneste og markedsføring og tette gapet til Premier League. Det nåværende overgangsvinduet viser imidlertid at gapet til den spanske og engelske ligaen øker. Ikke rart, siden de to største stjernene, som fortsatt spilte på tyske baner forrige sesong, trolig vil inspirere fra 2022/2023-kampene, om enn i fargene til Barcelona og Manchester City.

Et kraftig slag

Først bestemte Erling Haaland seg for å fullføre treningen i Borussia Dortmund og bestemte seg etter tilbud fra alle de sterkeste klubbene i verden på veien til å bli engelsk mester. Mens avgangen til den norske toppspissen på en eller annen måte var beregnet og alle visste at den mektige Signal Iduna Park uansett ville bli for liten for ham, kom den vellykkede kampen om å forlate Robert Lewandowski i Bayern München som et stort sjokk for alle.

I ett vindu mistet Bundesliga to av sine viktigste skikkelser, fotballspillere som er mest knyttet til den. Og selv om mange kjente spillere vil fortsette å dukke opp på tyske baner, er det ingen tvil om at våre vestlige naboers liga definitivt har tapt mer enn den har vunnet.

«Vi må absolutt beholde de få stjernene vi har. Haaland og Lewandowski er verdensberømte, å miste dem ville vært et stort slag for oss som liga. Og engelskmennene vil hele tiden angripe oss og prøve å få tak i de mest kjente spillerne, sa Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke tidligere i år. De siste ukene har vist at begge spissene ikke klarte å stoppe.

Selvsagt investerte BVB- og Bayern-sjefene pengene de tjente i polakkene og nordmennene. Mens Saido Mane, hentet fra Bayern, er godt kjent og populær, ligger Sebastien Haller, som flyttet til Dortmund fra Ajax Amsterdam, eller Matthijs de Ligt, som flyttet til Bayern fra Juventus, flere hyller lavere når det gjelder markedsføring og sport.

Tyske sportsmarkedsføringseksperter er enige om at de to største grunnene til at Bundesliga ble sett i utlandet ikke lenger spilles der. Og selvfølgelig handler det om «Lewy» og Haaland. Og det er vanskelig å være uenig i det. Vi så Borussia Dortmund-kamper da det var «polsk» med Lewandowski, Jakub Błaszczykowski og Łukasz Piszczek. Vi fulgte nesten hver eneste Bayern-kamp for å se Lewy sette nye rekorder. Nå vil «The Classic», det vil si duellene mellom Bayern og Borussia, helt sikkert ha færre seere i Polen, og vi vil alle se hver Barcelona-kamp, ​​enten det er mot Elche, Valencia eller Real.

kamera i ballen

Tapet av stjerner og mangelen på noe reelt perspektiv for en økonomisk balansert kamp med engelskmennene gjenopplivet debatten i Tyskland om den berømte 50+1-regelen, som betyr at investorer ikke kan ta en majoritetsandel i klubben. Av denne grunn vil ikke sjeiker, amerikanske investeringsfond og private milliardærer dukke opp i Bundesligaen fordi de ikke vil investere penger uten å få makt i klubben. Og ingen vil gi dem det, det ville vært en for stor revolusjon. Skulle det skje, ville fansen gå ut i gatene og det måtte erklæres unntakstilstand i Tyskland. Dette emnet er så varmt.

Siden det er umulig å kjempe på lik linje med de rike engelske klubbene, og ettersom til og med Barcelona, ​​med en milliard euro i gjeld, kan fjerne sin største stjerne fra Bundesligaen, begynte tyskerne å lete etter andre løsninger for å få varer attraktive. Og de stoler på et slagord som taler til unge mennesker, men ikke nødvendigvis til eldre mennesker. Det handler om digitalisering. Bundesligaen er ment å være den mest multimedia-ligaen i verden.

Donata Hopfen, leder av DFL, som styrer kampene i Tyskland, har veldig dristige planer, inkludert droner for å fly over banen eller nærme seg benkene under kampen. Det bør være flere kameraer i hver kamp, ​​og plasseringen av kameraet i ballen bør også testes. Alt dette for å oppmuntre så mange som mulig til å se kampene.

– Vi streber etter å sikre at hver fan kan velge hvilket perspektiv de vil se kampen fra på TV. Fansen på stadion bør også forsynes med alle slags tekniske nyvinninger. Men hvis noen vil på stadion, ta noen øl, spise en pølse og bare se kampen i fred, er det selvsagt fortsatt mulig. Vi må skape bedre forhold for publikum i utlandet og ivareta den eksisterende tradisjonen for fans i Tyskland, meddeler Hopfen.

Men alle disse tekniske nyvinningene, klokkene og fløyter og kameraer plassert hvem som vet hvor hjelper ikke hvis Bundesligaen mangler det viktigste – kjente og strålende fotballspillere.

You may also like

Leave a Comment