Home » Robert Lewandowskis overgang backstage er avslørt. Det er takket være dem at han skal spille for FC Barcelona – La Liga – Sport Wprost

Robert Lewandowskis overgang backstage er avslørt. Det er takket være dem at han skal spille for FC Barcelona – La Liga – Sport Wprost

by Erlend Loe

Overgangssagaen som involverer Robert Lewandowski har kommet til en slutt. FC Bayern München-aktivister bukket til slutt og gikk med på det fjerde innsendte tilbudet på 45 millioner euro pluss fem andre i den såkalte variabelen.

Bak kulissene av Robert Lewandowskis overføring. Agentens viktige rolle

Journalistene i den spanske «Marka» bestemte seg for å bokstavelig talt trinn for trinn presentere kulissene til denne mange måneder lange såpeoperaen. Hele prosessen startet for lenge siden. Tjenestemenn i den katalanske dumaen innså at de måtte erstatte Luis Suarez. De ønsket i utgangspunktet å signere Erling Haaland, men katalanernes økonomiske situasjon tillot ikke det. Operasjonen for å hente ut den unge nordmannen viste seg å være for kostbar. Så ble kapteinen på det polske landslaget tatt i krysset.

Spanjolene krediterer agenten «Lewy» Pini Zahavi for et stort bidrag til suksessen til denne transaksjonen. De bemerket hans veldig gode, til og med vennlige, forhold til Joan Laporta, presidenten for FC Barcelona. «I Zahavis samtale med Laporta begynte avtalen å ta form. De diskuterte både muligheten for at Lewandowski skulle forlate og pengene han ville tjene i Barcelona, ​​​​som er rundt €9 millioner netto. Fotballspilleren gikk med på slike betingelser, selv om de definitivt er dårligere sammenlignet med Bayerns lønn. Laporta fikk også beskjeden om at polakken ville vente og konsekvent takke nei til andre lag som Chelsea eller PSG, som også var interessert i hans tjenester», leser vi.

Journalister la til at strategien fra da av er ganske enkel. Robert Lewandowski måtte takke nei til en kontraktsforlengelse med de røde og gjøre det klart at han har tenkt å endre klubbfarger i dette overgangsvinduet. Samtidig måtte FC Barcelona lete etter midler som gjorde at transaksjonen kunne gjennomføres.

Etter ordene til den polske forwarden under den polske landslagskonferansen ble det klart at det ikke var noen vei tilbake. «Barcelona skjønte at takket være disse uttalelsene har spilleren tatt et avgjørende skritt. «Vi kan ikke forlate Lewandowski i isen,» sa de i Catalonia,» skriver spanjolene.

Hvem bidro til oppkjøpet av Robert Lewandowski?

Catalan Duma-trener Xavi spilte også en viktig rolle i hele prosjektet. Spanjolen tok en prat med polakken der han presenterte lagets plan og hva hans rolle skulle bli. «I mellomtiden har Jordi Cruyff og Mateu Alemany begynt å forberede tilbud for Bayern,» legger Marca til.

I neste fase la representantene for andreplassen i Spania inn gradvis høyere bud. Som vi vet fra medieoppslag, avviste FC Bayern München de tre første forslagene med den begrunnelse at Robert Lewandowski ikke var til salgs. Til syvende og sist endret de tyske mesternes aktivister mening og verdsatte den polske spissen til €50 millioner. «Den gang sendte Barcelona inn det fjerde tilbudet på 50 millioner euro som Bayern München ba om og nådde en endelig avtale,» heter det.

33-åringen slutter seg til FC Barcelona søndag 17. juli. Laget reiste til USA, hvor det skal forberede seg til den nye sesongen.


Les også:
Fet ord fra Oliver Kahn. Han festet en nål til Robert Lewandowski

You may also like

Leave a Comment