Home » Robotprodusenten AutoStore dobler salget, men advarer om innvirkning på marginene.

Robotprodusenten AutoStore dobler salget, men advarer om innvirkning på marginene.

by Thure Lindhardt
AutoStore står overfor en stram tilgang på enkelte komponenter som vil påvirke kortsiktige fortjenestemarginer, sa det norske robotselskapet onsdag etter å ha sett salget hoppe 95 % til 84,7 millioner dollar i tredje kvartal.

Produsenten av automatisert lagerteknologi, der SoftBank har en eierandel på nesten 40 %, ble i forrige måned Norges mest verdifulle nynotering på to tiår.

Selskapet har opprettholdt sin inntektsguiding på omtrent $ 300 millioner i år, som vil øke til over $ 500 millioner innen 2022, med et mellomlangsiktig utsikter for en årlig vekst på rundt 40 %.

Imidlertid står AutoStore for tiden overfor en mangel på deler og materialer, som selv om det ikke påvirker veksten, sannsynligvis vil ha en innvirkning på bunnlinjen.

«Denne situasjonen vil påvirke marginene på kort sikt,» sa AutoStore.

Siden børsnoteringen 20. oktober har AutoStore-aksjene steget med 29 %, noe som gjør det til det femtebørsnoterte norske selskapet og det nest største selskapet uten strategisk statlig engasjement. (Reportasje ved Terje Solsvik; Redigering av Tom Hogue og Sherry Jacob-Phillips)

You may also like

Leave a Comment