Home » Rock vinner Eurovision – Det italienske bandet Måneskin vinner laurbær / artikkel

Rock vinner Eurovision – Det italienske bandet Måneskin vinner laurbær / artikkel

by Thure Lindhardt

De italienske representantene fikk 524 poeng. Den franske sangeren Barbara Pravi med sangen «Voilà» tok andreplassen denne gangen med 499 poeng. Den sveitsiske musikeren Gjons Tears med låten «Tout l’Univers» tok tredjeplassen med 432 poeng. De eneste deltakerne i finalen fra Baltikum var det litauiske bandet «The Roop» med låten «Discoteque», som tok åttendeplassen. Det eneste landet som fikk null poeng i både juryevaluering og offentlig avstemning var Storbritannia.

Vinneren ble avgjort av den internasjonale juryens og publikummets felles avstemning – Latvia ga også sin vurdering. Som alltid kunne ikke publikum stemme på en representant fra landet deres.

Sveits tok førsteplassen i juryene til 39 land, etterfulgt av Frankrike og Malta. I juryens avstemning tildelte Latvia Sveits 12 poeng. Latviske seere ga 12 poeng til Litauen og 10 poeng til Russland. Totalt sett fikk Italia flest poeng i den offentlige avstemningen.

26 medlemsland deltok i finalen. 20 av dem deltok i semifinalen – Norge, Israel, Russland, Aserbajdsjan, Malta, Litauen, Kypros, Sverige, Belgia, Ukraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Moldova, Portugal, Island, San Marino, Sveits, Hellas og Finland. I tillegg til å delta i semifinalene, er representanten for det forrige vinnerlandet – Nederland – og musikerne fra de såkalte «Big Five» – ​​Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia – automatisk kvalifisert .

Latvia var representert på Eurovision i år av Samantha Tīna med sangen «The Moon Is Rising», men kunne ikke kvalifisere seg til finalen etter å ha deltatt i den andre semifinalen. Etter finalen ble det også kjent at Tīna lå på sisteplass i semifinalen.

Resultater fra Eurovision-finalen


1. «Måneskin» – «Hold kjeft og godt» (Itālija)

2. Barbara Pravi – «Voilà» (Frankrike)

3. «Gjon’s Tears» – «The Whole Universe» (Šveice)

4. «Daði og Gagnamagnið» – «10 år» (Island)

5. «Go_A» – «Shum» (Ukraina)

6. «Blind Channel» – «Dark Side» (Somija)

7. Destiny – «Je Me Casse» (Malta)

8. «The Roop» – «Discoteque» (Lietuva)

9. Manizha – «russisk kvinne» (Krievija)

10. Stefania – Siste dans (Hellas)


11. Victoria – «Å vokse opp blir gammel» (Bulgārija)

12. «The Black Mamba» – «Love is on my side» (Portugle)

13. Natalia Gordienko – «Sugar» (Moldova)

14. Tusse – stemmer (Sverige)

15. «Hurricane» – Loco Loco (Serbija)

16. Elena Tsagrinou – «Djevelen» (Kipra)

17. Eden Alene – «Sett meg fri» (Izraēla)

18.TIX – Fallen Angel (Norge)

19. «Hooverphonic» – «The Wrong Place» (Beļģija)

20. Efendi – Mata Hari (Aserbajdsjan)

21. Angela Peristeri – «Karma» (Albania)

22. Senhit – Adrenalina (San Marino)

23. Jeangu Macrooy – «Birth of a New Age» (Nederland)

24. Blas sang – «I stay» (Spānija)

25. Jendrik – I feel no hate (Tyskland)

26. James Newman – «Embers» (Storbritannia)

KONTEKST:

På grunn av den nye koronaviruspandemien har Eurovision Song Contest 2020 blitt avlyst. Planen skulle finne sted i Rotterdam da Dankan Lawrence, en nederlandsk representant med balladen «Arcade», vant finalen i Eurovision Song Contest i 2019, og dermed ga Nederland rett til å være vertskap for neste konkurranse. Nederland vil utøve denne retten i 2021.

Eurovision-reglene fastsetter at 2021-konkurransen skal være åpen for 2020-nominerte nasjonale nominerte, men ikke sangen som vant i fjor. Samanta Tīna, vinner av den latviske nasjonale utvelgelseskonkurransen «Supernova» i 2020, dro også til Rotterdam med sangen «The Moon is Rising». Hun deltok i den andre semifinalen i konkurransen 20. mai, men kvalifiserte seg ikke til finalen.

Feil i artikkelen?

Marker tekst og trykk Ctrl + Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker tekst og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like

Leave a Comment