Home » Rolland-trailere, stjerner i et videospill

Rolland-trailere, stjerner i et videospill

by Thure Lindhardt


Realismen i grafikken er fantastisk. Ikke så mye som tall som ville skape oppsikt. Ett år etter tilgjengeligheten på nett har pakken med ti Rolland-tilhengere og spredere i stor grad vunnet spillerfellesskapet Landbrukssimulator, et videospill om å starte din egen gård og utvikle avls- og høstingsaktiviteter.

En million spillere

Nesten en million spillere har lastet ned pakken med selskapets flaggskip, som ble bygget etter krigen i Pencran nær Landerneau (29) og har vært installert i Tréflévénez, noen få kilometer unna, i femten år. Kupp fra den sveitsiske utgiveren Giants Software, som strever etter å fornye en allerede enorm kjøretøyflåte, der gigantene på traktormarkedet John Deere, New Holland eller Fendt møtes? Ikke egentlig.

Jeg ønsket virkelig at en stor produsent som Rolland skulle være der

For bedre å forstå fenomenet må man se til Saint-Trimoël (22), en landsby på landsbygda i Lamballais. Det er her Bruno Giacobbé jobber, som har gitt opp jobben som journalist i Paysan Breton for å vie seg helt og holdent til arbeidet som videoutvikler gjennom foreningen Univers telefon. Det var han som med sin store kunnskap om landbrukssektoren og videospill kom på ideen om å banke på døren til Tréflévénézienne-selskapet, som ikke hadde svart på en første oppfordring fra redaktøren. «Jeg ønsket virkelig at en stor produsent som Rolland skulle være til stede.»

En måneds arbeid per kjøretøy

Resten er et nært samarbeid mellom Finistère-selskapets designkontor og utvikleren for å modellere og kode dataene i henhold til forlagets spesifikasjoner, «ca. én måneds arbeid per kjøretøy» før levering. En gigantisk oppgave for et spill som utgjør omtrent 97 % av den profesjonelle aktiviteten til costaricaneren, en utdannet grafisk designer, en av de svært få som lever av arbeidet sitt i et miljø der mange unge mennesker er tilhengere av oppfinnsomhet , prøv lykken.

Ny form for kommunikasjon

For Rolland, som er representert i rundt tjue land, er dette selvsagt et vellykket partnerskap. «Det er en ny form for kommunikasjon som bringer bevissthet og gjør det mulig å gjøre seg kjent ved eksport. Hvis vi måtte sammenligne det med et reklamebudsjett på papir, ville det vært kolossalt, forklarer Bruno Giacobbé, betalt av selskapet for integreringsarbeidet, deretter av utgiveren basert på antall nedlastinger.

Dette bidrar til å introdusere merkenavnet til unge mennesker.

Han ser på dette som nok en klar fordel for produsenten. «Dette gjør at merkenavnet kan bringes inn i øynene til unge mennesker» ved å nå et fellesskap på 10 millioner spillere som ikke bare er landlige, men også er veldig bevisste på tekniske og mekaniske detaljer. Og de som venter utålmodig på utgivelsen av Farming Simulator 22 i slutten av november, et nytt verk der Rolland-trailerne definitivt vil være til stede.

You may also like

Leave a Comment