Home » RTL i dag – Positive nyheter: De 5 beste gode nyhetene

RTL i dag – Positive nyheter: De 5 beste gode nyhetene

by Gunnar Garfors

Positivt, ingenting annet enn positivt. RTL 5minutes har valgt ut fem gode nyheter som kom ut denne uken.

OPP TIL €8 000 HJELP I LUXEMBOURG

Luxembourg ønsker å kjøre grønnere og han gir midler til å gjøre det. Premiene på 8.000 euro for kjøp av en ren elektrisk bil, 1.000 euro for en e-scooter eller 600 euro for en sykkel ble forlenget til 31. mars 2024, kunngjorde miljøministeren mandag. Små endringer utvider og omformer dusøropptjening.

FRA TRIKKK TIL TARMAK

snart, veldig snart Luxembourg-trikken tar deg til Findel lufthavn. Ponts et Chaussées-direktør Roland Fox ga noen detaljer om fortsettelsen av den planlagte timeplanen: «Målet er å installere trikken sommeren 2024.«

FLERE DYR REDDET FØR KRIG

To «alvorlig traumatiserte» og underernærte løver og to tigre ankom et dyrehjem nord i Nederland lørdag, bekreftet den nederlandske organisasjonen som tok dem inn ved grensen mellom Ukraina og Polen.

«Dette er (…) to hannløver på henholdsvis 3 ½ og 1 ½ år, en seks måneder gammel hanntiger og en 5 år gammel tiger»sa foreningen «Stichting Leeuw» (Lion Foundation) på Facebook, som reddet kattene fredag ​​kveld.

LØNNSØKING FOR FRANSKE FUNKSJONER

Generell økning for de 5,7 millioner tjenestemennene i sikte: En måned før presidentvalget Regjeringen kunngjorde tining av indekspunktet mandag «før sommeren»et tiltak som fagforeningene lenge har krevd.

«Beslutningen tas i dag, vi vil starte diskusjoner med alle interessenter (…) slik at den kan tre i kraft før sommeren (…)»sa minister Amélie de Montchalin i et intervju med avisen Le Parisien.

Denne neste tinningen «Punkt»brukes til å beregne lønn for tjenestemenn og innleide, markerer et brudd med regjeringens tidligere lønnspolitikk, som heller mot mer målrettede økninger.

GASSPRIS «CAP» UNDER STUDIE

Frankrike har foreslått å opprette de andre medlemmene av EU en «Gassprisen er begrenset til 27» for å motvirke den massive økningen i prisen på denne energien40 % av disse importerer EU fra Russland, sa den franske økonomiministeren Bruno Le Maire fredag.

«Vi produserer ikke gass, så det eneste vi kan vurdere, som vi har foreslått og som jeg har forsvart med mine europeiske kolleger, er ideen om å ha et tak på 27 for gasspriser.»forklarte han på en høring for nasjonalforsamlingens finans- og økonomiske komité.

«Slik at vi kunne forhandle oss frem til en pris på 27, som er en begrenset pris, med våre tre hovedleverandører – Russland, Norge og Algerie.»sa han og la til: «vi ville plutselig innføre makspris på bedrifter som produsererspesielt det russiske Gazprom og den algeriske Sonatrach nevnes.

Dette erkjente han imidlertidpå det tidspunktet var dette forslaget ikke enstemmig ønsket velkommen fra andre EU-land.

You may also like

Leave a Comment