Home » Ruslan Babenko om krigen, Papszun og seg selv [WYWIAD]

Ruslan Babenko om krigen, Papszun og seg selv [WYWIAD]

by Catherine Monroe

Det er vanskelig å finne et intervju med deg.

Jeg liker egentlig ikke å gi intervjuer. I løpet av sesongen var det også mange kamper, parader og tiden begynte å renne ut!

Slappe av. Om noen måneder etter å ha vunnet mesterskapet vil du gi et viktig intervju til ukrainske medier [Dnipro obecnie zajmuje 1. miejsce w lidze].

Forhåpentligvis.

Tror du du kan slå Shakhtar i dette løpet?

Shakhtar og Dynamo er favoritter med mye kvalitet og erfaring i å vinne tittelen. Vi snakker om en vanskelig utfordring, men jeg føler stor kjemi i Dnipro. Vi kommer godt overens i garderoben, vi hjelper hverandre. Det viktigste er å tenke på hver kamp og ikke på mesterskapet. Dessuten vet vi ikke hvordan verden vil se ut om en måned, enn si seks måneder. Ingen vet hva som vil skje videre i Ukraina, selv om vi håper å fullføre kampene.

Er det vanskelig å være ukrainsk i dag?

Selvfølgelig er det katastrofalt vanskelig for mange mennesker som har mistet hjemmene sine, slektninger, kjære som har måttet forlate hjemmene sine på grunn av invasjonen av disse … skapningene.

Da Russland angrep oss tenkte jeg: «Nei, er det over? Blir dette slutten på karrieren min?» Først trodde jeg ikke at fotballen ville fortsette i Ukraina. Jeg anser hverdagen min som veldig heldig, jeg klager ikke på noe. Det er en stor ære og et privilegium for meg å være ukrainer. Jeg kan fortsette å gjøre det jeg elsker, spesielt siden jeg kan representere landet mitt og fødebyen min i Europa.

Viktig i alt dette er at Ukraina kan stole på reell støtte fra mange deler av verden.

Spesielt for støtten fra Polen. Da krigen startet, skrev mange polakker en melding til meg. Mange fotballspillere, trenere, folk som jobbet i Raków. Folk jeg møtte foreslo til og med at jeg skulle komme med familien min og bo under taket deres. Alle så hvordan Polen hjalp oss. Vi vil ikke glemme det.

Hva var din første reaksjon på nyheten om at krigen hadde startet?

Jeg ble sjokkert, jeg kunne ikke tro det. Jeg var på en treningsleir i Tyrkia på den tiden, og kona mi ringte meg. Informasjon om et mulig angrep fra Russland hadde dukket opp de siste ukene, så vi hadde en handlingsplan på forhånd. Hun skulle hente en venn og reise til det vestlige Ukraina. Du kan tenke deg at trafikkorken ved byavkjørselen var enorm. Men etter 2-3 dager klarte kvinnen å flytte til et tryggere sted. Bare min mor ville ikke forlate byen for å dra til et tryggere sted!

Har noen i familien din vært i fare?

Riktignok bodde min mor på Dnepr, som ligger 250 km fra stedene der kampene fant sted, men nei, heldigvis ikke. Så ble hun vant til sirenene som jamret nesten hver dag. På en eller annen måte har sannsynligvis alle i Ukraina allerede tilpasset seg den nye virkeligheten. Det er galskap, men du må leve på en eller annen måte. Rundt fem millioner ukrainere forlot landet i løpet av de første månedene, men mange har vendt tilbake nylig.

Krigen fortsetter, men det gjør livet også.

Ja, folk tilpasser seg, de prøver fortsatt å støtte landets økonomi og drive virksomheten sin. Vi hadde en måneds pause fra konkurranser, jeg var i en leilighet i Kiev og tok ikke hensyn til strømbrudd. Du sitter uten lys, det kan være kaldt, det er over Varmtvann, gass, telefonbatteri. Men er det grunn til å klage? Absolutt ikke. Jeg ser hvordan soldatene våre lever, under hvilke forhold de kjemper og sover. Jeg så soldatene våre sove i skyttergravene full av vann og gjørme. Minner meg om bilder fra andre verdenskrig. Det er vanskelig å beskrive, enn si oppleve det selv.

You may also like

Leave a Comment