Home » Russisk dømt til fengsel for å fly droner

Russisk dømt til fengsel for å fly droner

by Catherine Monroe

En domstol i Norge dømte onsdag en statsborger i den russiske føderasjonen til 90 dagers fengsel for droneflyging. En 34 år gammel russer er dømt for brudd på sanksjonsregelverket som forbyr russiske statsborgere å bruke droner i Norge, skriver dpa-byrået som siterer lokale norske medier.

Tiltalte hevdet å ikke ha kjent til forbudet. Ifølge medieoppslag kom han til Norge i oktober for å ta bilder av norsk natur med drone.

Norske myndigheter hevet i høst sikkerhetsvarselet etter meldinger om uidentifiserte droner som flyr over olje- og gassfelt. Etter lekkasjer i Nord Stream-gassrørledningene forårsaket av sabotasjehandlinger, økte det norske forsvaret sine patruljeringer i Norskehavet og Nordsjøen, der energiinfrastrukturen ligger.

Jacek Tarociński, en ekspert på sikkerhets- og forsvarspolitikk fra Warszawa Center for Eastern Studies, sa i et intervju med PAP i slutten av oktober at russerne bruker enkle, billige droner for å så forvirring og overvåke kritisk europeisk infrastruktur; Dataene som samles inn på denne måten kan brukes til å gjennomføre en eventuell sabotasje.

Premium-sone

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: Norge: Russer dømt til fengsel for droneflyvninger

You may also like

Leave a Comment