Home » Russisk landing i Kiev. «Beboerne bør tilberede molotovcocktailer.» VIDEO

Russisk landing i Kiev. «Beboerne bør tilberede molotovcocktailer.» VIDEO

by Gunnar Garfors

Russerne prøver å lande i Kiev. Det er også rapporter om at russiske tropper har tatt seg inn i Obolon-distriktet, omtrent 10 km fra sentrum av den ukrainske hovedstaden. «Forsvarsdepartementet i Ukraina ba innbyggerne om ikke å forlate hjemmene sine og tilberede molotovcocktailer», melder The Kyiv Independent.

Det ukrainske nyhetsbyrået UNIAN sa fredag, med henvisning til en kilde, at russerne prøver å lande i et av Kievs distrikter – Minsk-massivet.

«Fienden prøver å lande en landing i Minsk-massivet i Kiev,» rapporterte UNIAN, som siterer den ukrainske journalisten Vitaly Glagoła. Ifølge ham gjør «nødetatene de nødvendige tiltak».

Kiev. Landing av russiske soldater

Tidligere sa Ukrainas viseforsvarsminister Anna Malar på Facebook at russerne hadde beslaglagt to kjøretøyer som tilhører de ukrainske væpnede styrkene og var på vei til det sentrale Kiev. I neste oppføring uttalte hun at de hadde blitt «nøytralisert».

Opptak av skytingen i Kiev har dukket opp på nettet. I følge The Kyiv Independent gikk russerne inn i Obołoń-distriktet. Kontoret til Ukrainas president har bekreftet til portalen nv.ua at kamper med russiske undergravere pågår i Obołon-distriktet i det nordvestlige Kiev.

Ifølge The Kyiv Independent bør Ukrainas forsvarsdepartement appellere til innbyggerne om ikke å forlate hjemmene sine og tilberede molotovcocktailer. «Vi ber innbyggerne om informasjon om transport av utstyr» – sitert den ukrainske Pravda-ansatts utgivelse. Obolon-distriktet ligger omtrent 10 kilometer fra sentrum av Kiev.

Krigen i Ukraina – de siste livenyhetene

RadioZET.pl/PAP

You may also like

Leave a Comment