Home » Russisk MP underlagt EU-sanksjoner har parfymebutikker i Latvia / Artikkel

Russisk MP underlagt EU-sanksjoner har parfymebutikker i Latvia / Artikkel

by Gunnar Garfors

Alexei Nechayev, en av de rikeste russiske tenkerne, eier kosmetikkselskapet Faberlic, som har et datterselskap i Latvia – parfyme- og kosmetikkforhandleren Faberlic Baltija. I følge rapporten var selskapets omsetning i 2020 20,6 millioner euro, overskudd – 835 tusen. Selskapet hadde 137 ansatte.

I Russland leder Nechayev Ungdomspartiet, som i tidligere valg til statsdumaen ble varslet som et liberalt alternativ til Russlands president Vladimir Putins parti, men en studie av Medusa viser at

Partiet er et Kreml-prosjekt støttet av brødre nær Putin, Mikhail og Yuri Kovalchuk.

For en uke siden stemte ikke Nechayevs parti for et kommunistisk forslag til Putin om å anerkjenne de såkalte «folkerepublikkene» Donbass, men på denne ukens sesjon ratifiserte alle parlamentsmedlemmer enstemmig vennskapstraktater og støtte til Russlands allerede anerkjente territorier.

I en tale til portalen gazeta.ru forklarte Nechayev de forskjellige partistemmene ved å si at de for en uke siden ønsket å høre holdningen til Utenriksdepartementet, men denne uken er situasjonen klar: «Vi utvekslet synspunkter og forsto at regjeringen må handle raskt. Du trenger ikke å klø deg i rumpa, du må handle.»

Allerede etter Russlands invasjon av Ukraina sa Nechayev i en av propagandakanalene at verdens sikkerhetssystem ikke er i Russlands interesse og var enig med Putin om at diplomatiske muligheter var uttømt.

Nechayevs navn er ennå ikke funnet i EU-sanksjonene som ble vedtatt onsdag, men han og 71 andre medlemmer ble lagt til listen fredag.

Innføring i sanksjonslisten betyr både innreiseforbud og frysing av alle midler og økonomiske ressurser, inkludert tilknyttede personer.

Ifølge Lursoft er Nechjaevs selskap i Latvia, Faberlic Baltija, den femte største arbeidsgiveren i Latvia blant de med registrerte investeringer fra Russland.

KONTEKST:

Den 21. februar anerkjente Russlands president Vladimir Putin uavhengigheten til Donetsk og Luhansk «Folkerepublikkene» fra Ukraina. Putin truet Ukraina ved å kreve at Ukraina umiddelbart stanser fiendtlighetene mot separatistene, «ellers vil ansvaret for mulig fortsatt blodsutgytelse hvile helt på samvittigheten til det regjerende regimet i Ukraina».

Men 24. februar kunngjorde Putin at Russland hadde satt i gang en «militær operasjon» i Ukraina og oppfordret den ukrainske hæren til å «legge ned våpnene». Dette provoserte enda mer fordømmelse fra den demokratiske verden og de neste skrittene i sanksjonene mot Russland.

En feil i artikkelen?

Marker tekst og trykk Ctrl + Enterå sende utdraget til redaksjonen!

Marker tekst og trykk Rapporter en feil Knapper for å sende tekst for å redigere!

You may also like

Leave a Comment