Home » Russisk spion arrestert. Jeg kunne ikke tro hvem han sa han var – o2

Russisk spion arrestert. Jeg kunne ikke tro hvem han sa han var – o2

by Gunnar Garfors

Etterforskningsportalene «Bellingcat» og «The Insider» melder at mannen ble pågrepet 25. oktober. Han var på vei til universitetet. Fredag ​​ble han siktet for spionasje av norsk påtalemyndighet.

GRU-tjenestemann arrestert i Norge

Aktor Thomas Blom avslørte at mannen het Mikhail Mikushin, ikke Jose Assis Giammaria som han hevdet. Han er ikke brasiliansk, han er russisk.

Retten beordret hans varetektsfengsling i fire uker, to av dem i total isolasjon. Nå risikerer han inntil tre års fengsel for mulig «spionasje mot statshemmeligheter, hvis avsløring setter nasjonens grunnleggende interesser i fare».

Mikushin ble født i Jekaterinburg. I 1994 ble han uteksaminert fra videregående skole og flyttet deretter til Moskva. Der bodde han på hybelen for offiserer ved GRU Military and Diplomatic Academy i korpset, hvor det utdannes sertifiserte offiserer ved 1. avdeling av akademiet. Offiserer er opplært der til å jobbe som spion. I 2006 mottok Mikuszyn et brasiliansk pass. Han hevdet at moren hans var brasiliansk. På denne tiden lærte han seg også portugisisk.

Han flyttet senere til Canada og meldte seg inn ved University of Calgary. Den ble brakt til Tromsø i 2021 som en del av et forskningsprogram. Mikuszyn hadde deltatt på en treningsøkt i Vilnius bare en måned tidligere. Det handlet om hybrid krigføring. For eksempel var et av temaene for opplæringen «Hvordan oppføre seg i tilfelle sabotasje av Nord Stream-gassrørledningen».

Norge har også arrestert ni andre russere de siste ukene. De er tiltalt for å ha krenket norsk luftrom med droner og tatt bilder på uautoriserte steder. På grunn av sanksjonene som er pålagt Russland, har russiske statsborgere forbud mot å bruke droner på norsk territorium.

Se også: «Hei store penger.» Så mye tjente Bąkiewicz uavhengighetsmarsj. Et enormt beløp

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment