Home » Russland er når som helst klar til å angripe Ukraina fra alle sider – «Starting With a Blitz on Kiev»

Russland er når som helst klar til å angripe Ukraina fra alle sider – «Starting With a Blitz on Kiev»

by Gunnar Garfors

RUSSLAND har bygget opp en så enorm militærstyrke at de kan angripe Ukraina fra alle kanter – og starter med et bombardement av hovedstaden Kiev, sa etterretningskilder i går kveld.

President Vladimir Putin vil sannsynligvis slå til uten forvarsel, muligens i morgen, men Storbritannia og USA har sagt at det fortsatt er håp om fred.
De insisterte på at «det er et vindu for diplomati».

Avalon.red

Rapporter har advart om at 60 % av russiske bakkestyrker er innenfor angrepsrekkevidde[/caption]

AFP

Putin vil sannsynligvis angripe Ukraina uten forvarsel – kanskje i morgen[/caption]

En vurdering fra vestlig etterretning avslørte: «Vi forventer flere påfølgende angrep og ikke et eneste angrep»

Men en vurdering fra vestlig etterretning fant: «Vi forventer flere påfølgende angrep og ikke et eneste angrep. »

Det kan bety et plutselig dytt mot Kiev med presisjonstreff.

Andre viktige byer ville bli omringet av Putins stridsvogner og tropper mens de ble bombardert av fly og helikoptervåpen.

Liz Truss advarte i dag om at Europa nå er «på randen av krig» og en russisk invasjon er «nærende og svært sannsynlig».

Og hun frykter at en russisk invasjon «ikke vil stoppe i Ukraina».

Utenriksministeren sa til Sky News: «Det jeg frykter er et angrep som ikke vil stoppe i Ukraina, men som vil spre seg til Øst-Europa. »

Hun advarte: «Hvis vi skulle se en invasjon av Ukraina, ville det være en betydelig kostnad i form av en langvarig konflikt. Dette vil sette Europas langsiktige sikkerhet i fare.

Den alvorlige vurderingen kom da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy erklærte morgendagen som enhetsdag og oppfordret folket sitt til å stå opp klokken 10 om morgenen og synge nasjonalsangen.

Han sa: «Vi vet ikke hvordan vi skal gi opp og vi vil ikke lære det. Vi tror på vår egen styrke og vil fortsette å forme fremtiden sammen. Vi er forent av vår kjærlighet til Ukraina.

Til tross for økende spenning var det tegn på deeskalering fra Moskva i dag da noen russiske tropper stasjonert nær den ukrainske grensen ble beordret tilbake til sine baser.

🔵 Les vår Liveblogg Russland Ukraina for de siste oppdateringene

Og Ukraina har insistert på at diplomatiske samtaler med vestlige allierte har klart å avverge en fryktet russisk invasjon.

Utenriksminister Dmytro Kuleba sa til journalister i dag: «Vi og våre allierte klarte å forhindre Russland fra ytterligere eskalering.

«Det er allerede midten av februar, og du kan se at diplomatiet fortsatt fungerer. »

Det kommer etter at Russland iscenesatte et vanvidd av nye militære operasjoner og krigsspill nær den ukrainske grensen de siste dagene.

Skremmende opptak viste hundrevis av fallskjermjegere som falt ned fra himmelen under øvelser i Kostrama-regionen.

Og mer enn 30 krigsfly deltok i marineøvelser i Svartehavet for å ødelegge simulerte fiendtlige ubåter i farvann nær Ukraina.

Boris Johnson holdt krisesamtaler med USAs president Joe Biden i går kveld etter at han sa at det var «ganske klart» at Russland ville invadere i løpet av få dager.

Han advarte om at en invasjon ville resultere i «en pågående krise med betydelig skade på Russland og verden».

Men en talsmann for Downing Street insisterte på at «det gjenstår et avgjørende vindu for diplomati og for Russland å trekke seg tilbake fra sine trusler mot Ukraina».

No.10 sa at Boris og Biden hadde blitt enige om å holde kontakten mens situasjonen «utvikler seg».

Rapporter har advart om at 60 % av russiske bakkestyrker er innenfor angrepsrekkevidde.


Siste utvikling

  • Det russiske forsvarsdepartementet sa at noen tropper stasjonert i nærheten av Ukraina vil returnere til sine baser etter at øvelsene er fullført
  • Kansler Olaf Scholz og Russlands president Vladimir Putin skal møtes for å dempe spenningen
  • Statsminister Boris Johnson leder nødmøtet i Cobra
  • Utenriksminister Liz Truss sa at det fortsatt var en britisk «tilstedeværelse» i Kiev
  • Topp EU-diplomat Josep Borrell sier at EU er klar til å diskutere Russlands sikkerhetsproblemer
  • Norge vil øke sitt bidrag til NATO-styrker i Litauen fra 50 til 60 soldater
  • Japans statsminister Fumio Kishida og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen snakket på telefon tirsdag om situasjonen i Ukraina
  • EU-parlamentet har godkjent en EU-støttepakke på 1,36 milliarder dollar til Ukraina
  • Ukraina sier at deres felles diplomatiske innsats med sine vestlige allierte har klart å avverge en fryktet russisk invasjon

Statsministeren avbrøt en kort omvisning i Skottland og låste seg inne med spionsjefer

Johnson advarte: «Dette er en veldig, veldig farlig og vanskelig situasjon. Vi står på kanten av en avgrunn. Tegnene er … de spår i det minste noe som kan skje i løpet av de neste 48 timene. Det er ekstremt bekymringsfullt.

Etter å ha ledet et nødstilfelle Cobra-møte, sa Truss at en invasjon kan være nært forestående og oppfordret alle briter til å evakuere med alle nødvendige midler.

Utenriksministeren orienterte parlamentsmedlemmer privat og sa at hun mente invasjonen var «svært sannsynlig». Johnson vil holde flere samtaler for etterretnings- og militærsjefer i dag.

Truss sa i morges: «Jeg er veldig bekymret for situasjonen. Vi kan være på randen av krig i Europa.

«Dette vil få alvorlige konsekvenser ikke bare for folkene i Russland og Ukraina, men også for den generelle sikkerheten i Europa.

«Det er fortsatt tid for Vladimir Putin til å trekke seg tilbake fra avgrunnen. Men han har liten tid igjen til det.

Hun advarte om at i tilfelle en invasjon kan Kreml-tropper nå hovedstaden Kiev «veldig, veldig raskt» fra nabolandet Hviterussland.

Truss sa at byen «definitivt» er et høyt prioritert mål.

Og hun la til at Moskva sannsynligvis vil begynne ethvert angrep med en «falsk flagg-operasjon», for eksempel et falskt angrep på russiske separatister.

Hun sa: «Det kan være falske anklager om at de ble provosert for å gi et påskudd for den russiske invasjonen.

«Vi ringte russerne, vi fordømte deres forsøk på å installere en marionettregjering i Kiev.

«I løpet av de neste dagene kan det gjøres forsøk på å late som om ukrainerne angriper dem, slik at russerne har en begrunnelse for en invasjon. »

Forsvarets sekretær James Heappey sa at «alle forholdene er til stede for et russisk angrep,» og la til at det «kan skje uten varsel.»

Han sa: «Dette er ikke en advarsel om noe som kan skje om tre måneder. Det er ikke en advarsel som vil bli fulgt av andre advarsler.

RUSSISK TAKTIKK

Han sa at en luftbro i afghansk stil ville blitt umulig hvis Russland kontrollerte himmelen. Putin har dannet 100 kampgrupper på grensen, opp fra 60 forrige måned og 80 forrige uke.

NATO-ledere har blitt advart om at 13 flere er på vei. Tallet 100 ble sett på som nøkkelen til et angrep som samtidig kunne ramme Kiev og omringe de beste ukrainske styrkene i øst.

Totalt 140 000 kampklare russere er på dens sørlige og østlige grenser, inkludert 40 000 på øvelser i Hviterussland i nord.

Sabotører har også infiltrert Ukraina og kan utføre attentater og angripe kraft- og gassnett, frykter kilder.

Russisk stats-tv lanserte en propagandakampanje med merkelige påstander om at ukrainske nasjonalister slaktet pro-russere i øst – og sa at de ville «drepe og slakte dere alle og henge barna deres av sønner».

Lignende taktikk ble brukt for å mobilisere nasjonal støtte til Russlands annektering av Krim i 2014 og landgrep fra pro-russiske styrker i Donbass.

Mer manipulerende TV-reportasjer fulgte da Putin lot kameraer filme en bisarr slagutveksling der han vurderte å gå til krig.

I et iscenesatt klipp spurte Putin sin utenriksminister, Sergei Lavrov, om samtaler med Vesten ville møte Russlands krav eller bare «ta opp».

Lavrov, som satt ved et langt konferansebord, sa at han ikke ville tillate «endeløse forhandlinger om saker som krever løsning i dag».

Men han oppfordret Putin til å holde døren åpen, og insisterte på at «det er alltid en sjanse».

Et britisk C17-transportfly fløy inn og ut av Kiev i går for å evakuere militært personell. USA sa at de ville flytte sin ambassade 340 mil vest for Kiev til Lviv – og beordret ødeleggelse av datamaskiner som kunne falle i russiske hender.

Oligarkene flyr i private jetfly. Og forsikringsselskapene frykter at de ikke lenger kan dekke risikoen ved kommersielle flyvninger.

Den tyske statsoverhodet Olaf Scholz fløy til Kiev før han reiste for å møte Putin i Moskva i dag med et «siste terningkast» bønn om fred.

Men Putin har så langt nektet å trekke seg tilbake fra kravet om at Ukraina aldri skulle bli med i NATO.

reuters

Putin setter seg ned med Lavrov[/caption]

Getty

En ukrainsk gutt lærer å bruke en pistol[/caption]

You may also like

Leave a Comment