Home » Russland – Finland – Norge. Russiske Tu-160 og Tu-95 strategiske bombefly ved en base nær grensen. satellittbilde

Russland – Finland – Norge. Russiske Tu-160 og Tu-95 strategiske bombefly ved en base nær grensen. satellittbilde

by Catherine Monroe

Russiske strategiske atom-kapable bombefly Tu-160 og Tu-95 var stasjonert ved den nordlige basen på Kolahalvøya nær den norske grensen og rundt 150 kilometer fra den finske grensen. Satellittbilder som viser et dusin av disse tunge bombeflyene som er stasjonert ved Olenja-basen, har blitt offentliggjort av pressen, inkludert det finske dagbladet Helsingin Sanomat.

Ifølge sjefen for de finske væpnede styrker, general Timo Kivinen, kan utplasseringen av bombefly på Kolahalvøya kombineres med militærøvelser. – Finland har tilstrekkelig kunnskap om bevegelsene til det russiske luftforsvaret, sier fartøysjefen til Yle TV.

Syv Tu-160, fire Tu-95 på grensen

– Fra vårt sikkerhetssynspunkt spiller det ingen rolle om disse maskinene er i nærheten eller langt unna, sa kommandør Johan Tillander ved det finske forsvarets hovedkvarter, sitert av den finske dagsavisen Helsingin Sanomat torsdag. Satellittbilder lekket til pressen 7. oktober viser 11 russiske bombefly (syv Tu-160, fire Tu-95) ved den russiske marineflybasen i Olenya, rundt 100 kilometer sør for Murmansk.

Satellittbilder som viser russiske tunge bombefly ved Olenya-basen har blitt lekket til pressen

«Typisk» Moskva-operasjon

Ifølge Tillander er «flyttingen» av bombeflyene, som normalt er basert mer enn 700 kilometer sørøst for Moskva, en «typisk» operasjon, muligens knyttet til de sykliske militærmanøvrene senere på året, der Tu-160s og Tu. -95s er utplassert bli. .

Rekkevidden til slike tunge strategiske russiske bombefly kan være mer enn 10.000 kilometer, kommenterer finsk presse.

You may also like

Leave a Comment