Home » Russland. Innreiseforbud for lastebiler fra EU fra 10. oktober. Det finnes unntak

Russland. Innreiseforbud for lastebiler fra EU fra 10. oktober. Det finnes unntak

by Gunnar Garfors

Som Rzeczpospolita skriver, Russiske myndigheter reagerer på EUs beslutning i april som forbyr innkjøring av lastebiler fra Russland og Hviterussland til unionens territorium. «Listen over varer inkluderer 58 varer som europeiske transportører fortsatt kan bringe til Russland uten omlasting. I tillegg til mat inkluderer unntakslisten drikkevarer, medisiner og kunstgjødsel, parfymer, glass, keramikk, plast, maskiner og elektronisk utstyr, kjøretøy, land narkotika og deres deler, prevensjonsmidler og tobakk.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Landsbyen krangler om Putin. Finner delte seg ved grensen

Innreiseforbud for lastebiler fra EU til Russland

Raskere innføring av innreiseforbud for lastebiler fra EU til Russland avvist av det russiske industri- og handelsdepartementet. «Det er interessert i varer levert til Russland, fordi det trengs en enorm mengde moderne utstyr, samt reservedeler, inkludert fra EU,» skriver «Rz».

Dagbladet bemerker at allerede før Russland innførte motsanksjoner, sluttet et betydelig antall europeiske logistikkselskaper å samarbeide med russiske kunder. – Andelen av EU-bedrifter innen godstransport har ikke oversteget 30-40 %. – sier Kirill Latinskiy, kommersiell leder for SOTA Logistic. – Antall flyselskaper som reiser inn i Russland har gått ned. Noen av de europeiske selskapene har tilpasset seg kravene til vestlige land når det gjelder etterlevelse av sanksjoner, andre, uten å vente på restriksjoner, stoppet selv leveranser til Russland – legger han til.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment